вт. апр. 23rd, 2024

Въглероден полимер измества акумулаторите

Изследователи от Кралския колеж в Лондон в момента работят по проект, който може напълно да замени батериите. Проектът на стойност $ 4,5 милиона, включва разработването на лек материал, който може да съхранява електричество. Изследователите вече са патентовали своите въглеродни влакна, създадени на основата на полимери.

Този материал е съвсем лек, което позволява да бъде използван за изработка  на корпусите на различни преносими устройства.
Поради факта, че новият материал, който не се нуждае от химични реакции за генериране на електричество, няма да влошава качествата си с течение на времето. Екипът от учени смята, че ако най-новото му  изобретение се използва в автомобилите, той може да намали теглото им с 15 процента. Освен това, материалът ще подобри процеса на зареждане на електрическите превозни средства, съобщава CleanTechnica.

Намаляване на теглото също е предимство за клетъчните телефони. Въпреки това засега учените не дават информация на какъв етап са в разработката на маетриала.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post