сб. апр. 20th, 2024

„Газпром“ подписа и с България за „Южен поток“

„Газпром“ и Българския енергиен холдинг подписаха споразумение за изпълнение на технико-икономическото проучване на българския участък на газопровода „Южен поток“, се казва в съобщение на на руския газов холдинг.

Документът определя механизмите и определя срока за сътрудничество между „Газпром“ и Българския енергиен холдинг в провеждането на технико-икономически изчисления за изграждането на „Южен поток“ през територията на Република България.

„Изпълнението на“ Южен поток „продължава по график. В съответствие с постигнатите договорености миналата седмица бе подписано  споразумение, което ще постави нов темп на работа по проекта в България.

Между „Газпром“ и Българския енергиен холдинг няма никакви противоречия. Няма пречки и за бързо създаване на съвместно предприятие, което да отговаря за проектирането, изграждането и експлоатацията на българската отсечка от газопровода.

„Южен поток“ определено има успех. Ние сме уверени, че    през първата половина на 2011 г.  ще бъдем в състояние да вземем решение за оптимизация на маршрута на газопровода към Европа, като се вземат предвид всички налични възможности „- каза шефът на“ Газпром“ Алексей Милер.

РИАН

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post