чт. апр. 18th, 2024

Дърветата умират от Wi-Fi излъчването

Изследователи от Университета на Вагенинген, Холандия, са стигнали до извода, че безжичното Wi-Fi лъчение има отрицателно въздействие върху околната среда. По-специално, то унищожава дърветата.

До този извод учените стигнали след случая, открит в гора в Калифорния. Повечето от дърветата страдали от симптоми, които не можели да бъде причислени към определено бактериално или вирусно заболяване. Основният симптом – „кървене“, пукнатини в кората, падане на листа и ненормален растеж. Според учените, заболяването на дърветата, е свързано с радиационно отравяне поради високата активност на Wi-Fi.

За да се потвърди тази версия, учените направили анализ на 20 дървета и три месеца ги подложили на различни видове лъчения. В края на изследването в практически всички дървета имало ясни признаци на лъчева болест.

Според изследователи, в Холандия около 70% от дърветата, разположени в града, страдат от лъчева болест. Преди пет години те са били едва 10%. Значителното увеличение се дължи на популярността на ползване на Wi-Fi.

Изследователите да се обвие коренът на дървото с фолио. Според тях в момента това е единственият начин за защита на дърветата.

Още по темата: http://www.rbcdaily.ru/2010/11/23/cnews/562949979204077.shtml

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post