вт. апр. 16th, 2024

Трайков: Можем и без „Лукойл“

By energetic юли 28, 2011 #Трайков

В случая става дума за прилагане на буквата на закона. Както и всички други, и те трябва да имат измервателни уреди.

Това заяви Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма в ефира на Нова телевизия, по повод отнетите лицензи на „Лукойл“.

Той обясни, че за да няма съмнения в почтеността на компанията, уредите имат двояка роля – отчитане на износа и постъпленията в хазната.

Министър Трайков каза, че се надява, че компанията ще направи необходимите промени в реалистични срокове и след това ще може да кандидатства за лиценз.

На въпрос дали законът позволява двумесечна отсрочка, енергийният министър заяви, че компанията има право да кандидатства отново, но с това се занимава финансовото ведомство и митниците.

Основания за повишение на цените на горивата няма, не трябва да има. Вносът е либерализиран, посочи Трайков.

„Имаме горива за близо шест месеца„, посочи Трайков.

Министърът на икономиката Трайчо Трайков заяви, че „Лукойл“ не плаща от две години корпоративен данък, защото твърди, че е на загуба, а ДДС плащат потребителите.

Можем без „Лукойл“ шест месеца, но не е оправдано да губим такъв голям работодател, създаващ работни места. Смятам, че рафинерията има място в бъдеще, тяхна е отговорността да се съобразят със закона и отново да работят„, каза още Трайков.

„Законът е еднакъв за всички“, коментира вчера премиерът Борисов затварянето на складовете на Лукойл, които на практика води до спиране дейността на комбината.

http://news.ibox.bg/news/id_27833704

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post