чт. апр. 25th, 2024

До декември от „Лукойл“ ще поставят измервателните уреди

Винаги имаме един план – борбата срещу сивата икономика изисква всички да имат необходимите измервателни уреди и да са свързани с НАП и Агенция „Митници“. Година си половина след издаването на тази наредба от „Лукойл“ нямат част от съоръженията и затова има един план – отнемане на лиценза. Това каза в „Здравей, България“ министър-председателят Бойко Борисов.

„В сряда имах разговор с  президента на „Лукойл“ Алекперов, присъстваха Дянков и Трайков. Човекът ни се извини заради забавянията. Увери ни, че в края на септември ще се направи инвестицията от 1 милиард“.

Има обяснение защо не са плащали корпоративния си данък в продължение на две години, но няма аз да обяснявам вместо тях. До поставянето на уредите ще ги контролираме и ще работят без лиценз, за което са си виновни те, не ние, подчерта Борисов.

С Валентин Златев, директор на „Лукойл България“, сме играли няколко пъти карти. Личните отношения не ги намесвам при работата. Сигурно сега са ни са се развалили личните отношения, да, но това няма значение, допълнои премиерът.

Борисов е категоричен, че ако усети някакво разединение в екипа и кабинета, в момента, в който някой се изкаже срещу свой колега, „просто го махам“.

Според премиера правителството вече работи на 100%.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post