пт. апр. 19th, 2024

„Мишлен“ инвестира 170 милиона евро в пиротския завод за гуми

Сръбското правителство и община Пирот  подписаха договор с френската компания „Мишлен“ за инвестиция от 170 млн. евро в  завода “Tigar Tajers” в Пирот, като ще бъдат създадени 700 работни места до 2016 г. Меморандумът за разбирателство е  подписан от министъра на икономиката и регионалното развитие на Сърбия Небойша Чирич, кметът на Пирот Владан Васич и директорът на „Tiger Tajers“  Ерик Феди, в присъствието на сръбския президент Борис Тадич.

Феди след подписването на меморандума съобщи,  че тази инвестиция ще позволи да се увеличи производството на гуми в Пирот  от настоящите 8  на  12 милиона гуми на година до края на 2016  година.

– Разширяване на капацитета ще започне в началото на следващата година и първата гума от новите инсталации ще се появи в средата на 2015 година –  каза Феди.

Според него по-голямата част от производството ще бъде за разрастващия се пазар на Русия и ОНД, както и на пазарите в Централна и Източна Европа, Африка и Близкия изток.

– По този начин ние   планираме растеж в  този пазарен сегмент от 30% през следващите 10 години – заяви директорът на „Tiger Tajrers“   Ерик Фади.

telegraf.rs

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post