пт. апр. 19th, 2024

По 1000 лв. на човек струва „Белене”, изчисли БСП

По 1000 лева на човек ще струва АЕЦ „Белене“, изчислили са социалистите, а не както заяви премиерът Борисов – „по един „Мерцедес““.
Сметката на червените обаче е при 8 млн. души население като очевидно не са отчетени пенсионерите и децата под 18 години.

Твърдението на Борисов, че всеки подписал се в подписката на червените за референдум ще трябва да отдели пари като за един „Мерцедес“, Антон Кутев определи като „мошеничество на Кирковския пазар“.

Според Мая Манолова, по отношение на референдума за „Белене“, управляващите разиграват бездарен сценарий за доброто и лошото ченге, като в ролята на доброто влиза Бойко Борисов, който заявява, че подкрепя референдума, а лошото ченге са депутатите от ГЕРБ, които според социалистите ще възпрепятстват всенародното допитване.

Да се надяване, че това няма да е поредното погазване на демократични права, посочи Манолова. Тя е категорична, че ако управляващите попречат на референдума, ще си вкарат голям автогол и досегашните протести на „Орлов мост“ ще им се сторят невинно изживяване.

Червените очакват до един месец ГРАО да се включи в проверката на подписите. Според Антон Кутев вулгарно е да се твърди, че провеждането на референдума ще е скъпо. Той попита дали управляващите искат да се върнат във времето на тоталитаризма, когато нямаше всенародни допитвания.

Бойко Борисов няма да е следващият диктатор, убеден е Антон Кутев. Той призова управляващите: „Да бъдат добри управляващите полицаи и да си съберат парите от контрабанда. Парите за референдум не трябва да се пестят“.

Социалистите не очакват феър плей при провеждането на референдума. Червените подготвят още и промени в изборното законодателство и в момента се изготвя анализ на страните, в които има машинно гласуване.

Те подготвят и анализ за финансирането на медиите по време на избори и най-вероятно ще внесат промени в медийните закони. Целта е им е на следващия вот да не се мачкат политическите опоненти и да не се манипулира вотът.

Социалистите предлагат да не се плаща на политическите застъпници и искат заплащането на застъпниците да бъде приравнено на купуването на гласове.

Те предлагат и наказателни санкции за представители на местната и централната власт, които „мачкат избирателите“.

http://news.ibox.bg/news/id_1380745261

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post