вт. апр. 23rd, 2024

ЕС разследва “Газпром” за пазарите в Естония, Латвия, Литва, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и България

By energetic окт. 3, 2013 #разследване

Европейската комисия разследва евентуални нарушения на “Газпром” на правилата на конкуренцията на пазара на ЕС. В случай на потвърждение на съмненията  руската компания  ще бъде глобена до   15 млрд. долара.

Европейската комисия активизира разследването на случаите на нарушения на правилата на конкуренцията от страна на “Газпром” на пазарите в Източна Европа. Както посочи в четвъртък, 3-ти октомври,  по време на пресконференция във Вилнюс европейският комисар по въпросите на конкуренцията Хоакин Алмуня, сега се подготвя се документ, в който ще бъдат определени  исковете  срещу руския монополист .

Все още е твърде рано да се говори за това, какви ще са следващите стъпки, каза Алмуния. Агенция Ройтерс отбелязва, че в случай на потвърждение на нарушенията, “Газпром” може да бъде  глобен до 15 милиарда долара.

Европейската комисия от началото на септември миналата година разследва три възможни случаи на нарушение на правилата за конкуренция от “Газпром” на пазара на ЕС, напомня  “Прайм”. ЕС подозира руския холдинг в а ограничаване на свободните доставки за Съюза чрез  разделяне на пазарите на природен газ, възпрепятстване на  диверсификацията на доставките и  създаването на несправедливо ценообразуване.

Според комисаря , разследването засяга пазарите в страни като Естония, Латвия, Литва, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и България.

Read more: http://30dumi.eu/2013/10/es-razsledva-gazprom-za-pazarite-v-estoniya-latviya-litva-polsha-chehiya-slovakiya-ungariya-i-ba-lgariya/#ixzz2gfRgkhIM

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post