чт. апр. 18th, 2024

“ Газпром“ пред Handesblatt : Не плашете с нас Европа

By energetic апр. 6, 2014

Въпреки Кримската криза  „Газпром “ гарантира надеждността на доставките на газ за Европа. “ Ние ще изпълним нашите договорни задължения пред Германия“ -обяви заместник- председателят на руския концерн Александър Медведев, в интервю за германския вестник Handelsblatt на 6 април. Обемите на доставките, според него, са залегнали в договори, а за неспазването следват  глоби.

„Газът не е оръжие, а стока“ – казва Медведев по-нататък. В момента, отбелязва той, концернът усеща отчасти „агресивно и понякога дори несправедливо отношение“ в Европа. „САЩ и Европа се нуждаят от враг, и , както изглежда, ние сме много подходящи за ролята на „плашило“ – отбелязва Медведев.

 

В отговор на въпрос за промените в цените за Украйна, заместник-ръководителят на „Газпром“ посочва, че не става въпрос за увеличение на цените, за връщане към предварително договорените пазарни цени. Според него Киев дори не е платил дори за доставките по редуцираните цени. “ Какво в тази ситуация би направила  европейска компания? “ – попита риторично Медведев, отбелязва DW.

 

източник

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post