чт. апр. 25th, 2024

Стойнев: Прокопиев диктува енергийната атака срещу кабинета

Министърът на икономиката Драгомир Стойнев остро нападна бизнесмена Иво Прокопиев по повод разпространената вчера негова кореспонденция.

В писмото, което е взето от личната поща на Прокопиев пише, че властта цели създаване на организиран хаос в енергетиката, по подобие на случая с бюлетините в Костинброд на миналите парламентарни избори. Целта на този сценарии е да се създаде хранителна почва на настроения срещу монополите, чуждите инвеститори, която среда да помогне на управляващите да спечелят предстоящите избори.

Днес Стойнев коментира, че вече е разбрал какъв сценарии е действал в България от идването на новото правителство на власт. Енергийният министър заяви, че е погнусен от действията на Прокопиев. „Виждаме, че мейлът е с дата 6 май, в него се приканва Красен Станчев (дирекотрът на Института за пазарна икономика) да свика „енергиен борд“.

Всички видяхме, че тези разпореждания бяха изпълнени и в началото на седмицата, ерепетата и веитат седнаха на една маса и поискаха енергиен борд. Кажете ми с какво този борд ще е независим, посочи Стойнев.

Това е най-уродливо срастване на бизнес, медии и неправителствен сектор, допълни Стойнев. Той посочи, че когато миналата година е отишъл в Мини Марица изток, там е било тишина и хората не са знаели какво ще правят. „Сега пред вас мога да кажа, че е имало скрит сценарий за продажбата на мините„, оповести енергийният министър.

Очаквам скоро да се появи и писмо, в което се диктуват и действията на ГЕРБ и Реформаторския блок относно предстоящия вот на недоверие. Но опозицията в залата ще трябва да отговаря на много въпроси, включително и на кого са били обещани мините, допълни Стойнев.

Утре се очаква ГЕРБ да внесат в парламента искане за вот на недоверие на кабината за енергийната му политика.

http://news.ibox.bg/news/id_706062782

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post