чт. апр. 18th, 2024

EVN България в готовност за обезпечаване на летния туристически сезон по Южното Черноморие

С оглед на започналия вече летен туристически сезон по Южното Черноморие EVN България предприе регулярните си технически дейности по енергийни съоръжения, собственост на дружеството в Област Бургас. Дейностите по инспектиране обхванаха трафопостове, възлови станции и електропроводи средно и ниско напрежение. С цел комплексно инспектиране на съоръженията дружеството предприе допълнителни превантивни мерки. При над 100 трафопоста и възлови станции в областта беше извършено заснемане с термографска камера на основни енергийни съоръжения, при които традиционно през лятото се отчитат големи товари вследствие на засилената консумация на електроенергия. Тази мярка позволи да се локализират предварително определени места, при които бяха предприети мерки за подобрение.

Съоръженията на EVN България разполагат с достатъчно инсталирана трансформаторна мощност като компанията извършва ежедневен мониторинг и анализ на товарите и потреблението на енергия. В EVN България функционират денонощно и 2 диспечерски центъра за управление на мрежата, откъдето се осъществява наблюдение и контрол на съоръжения от електроразпределителната мрежа. Извършена е и профилактика на всички съоръжения, които се управляват чрез дистанционна система, което позволява бързо извършване на технически манипулации без посещение на място. В района на Черноморието продължават дейността си и две мобилни подстанции на дружеството – в гр. Каблешково и в с. Приселци (до Обзор).

Техническата инфраструктура на EVN България в област Бургас се обслужва от общо 5 клиентски центъра – Бургас, Бургас Юг, Поморие, Приморско и Карнобат. Във всеки от тях са осигурени необходимият брой аварийни екипи, които да реагират при необходимост. В курортите северно от Бургас ще бъдат разположени допълнителни 3 дежурни екипа към постоянните 3 групи. Осигурени са дежурни групи за Бургас и за курортите южно от Бургас. Дружеството има готовност за включване на допълнителни екипи при необходимост. Всички сътрудници разполагат с наличен материален резерв и специализирана техника, а аварийните автомобили са проверени за необходимите наличности. Допълнителен ресурс са и осигурените по места дизелови агрегати за осигуряване на електрозахранване при аварийни ситуации. Дружеството поддържа редовен контакт и местните и централни власти.

Като част от процеса по подготовка и информираност на клиентите EVN България проведе на 27 и 28 май 2014 г. изнесени информационни срещи с клиенти от черноморски общини. Представители на дружеството се срещнаха с граждани в Несебър, Царево и Малко Търново, а по-рано такава среща беше организирана и в Българово. Срещите се проведоха в рамките на инициативата „EVN при Вас“ за директен контакт с клиенти. Тя включва посещение на място от експерти на дружеството по общини и кметства, включително и в малки населени места. Посещенията са предварително обявени с цел провеждане на отворена за всички дискусия по теми от интерес за гражданите. Срещите се провеждат в присъствието на клиенти, представители на общински администрации и др. Сред обсъжданите теми бяха конкретни потребителски въпроси, теми от сферата на клиентското обслужване, въпроси свързани с поддръжка на мрежата в района.

Предприетите мерки от EVN България целят обезпечаването на летния туристически сезон по Южното Черноморие. Денонощно на разположение на клиентите е също и телефонният център на дружеството:

ЕVN България

Телефонен център 24 часа в денонощието

0700 1 0007 – телефон при липса на захранване 0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки 0700 1 0207 – телефон за автоматична проверка на сметка еmail: info@evn.bg www.evn.bg

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post