пт. апр. 19th, 2024

РЗС: Енергийната мафия трябва да дава рецепти само от затвора

Ако бяхме правова и демократична държава, нямаше лицето на енергийната мафия да може да говори така високомерно за „корпоративно-олигархичното задкулисие”.

И дори да вменява вина на други виновни за тоталната бъркотия в българската енергетика. Във Върховната касационна прокуратура има няколко тома документи, доказващи по безспорен начин мястото и криминалната роля на

Дългия инкасатор и кражбите на фронтиерската му групировка. За съжаление резултати нулеви. Вместо досъдебно производство за източване на НЕК в особено големи размери при износ на електроенергия на умишлено занижени цени, виждаме сутрешно рандеву на тема „Уестингхаус” и Южен поток.

Ако така продължава да действа българското правосъдие, който и да дойде на власт, всичко ще бъде обречено.

Няма данни Бойко Борисов да е подреждал фирмите за Южен поток, но Инкасатора подрежда повече от 10-15 години корупционните схеми в енергетиката и вместо отговорност, засега получава добре разпънат чадър. А кой му осигурява чадъра и на каква цена, предстои да разберем. А по принцип в правовата държава енергийната мафия трябва да дава рецепти само от затвора.

ПРЕСЦЕНТЪР НА РЗС

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post