Merril Lynch прогнозира петрол за $ 31 до края на март

Mideast Bahrain Iran OilЕксперти от Bank of America Merrill Lynch смятат, че спадът в цените на петрола все още не е завършил. Според прогнозата им, до края на месец март 2015 г. цената на марката Brent ще падне до $ 31 на барел.

Основната причина за спада на цените на петрола, според анализаторите на Merril Lynch, е ръстът на запасите от суров нефт в страните потребителки.

Според експертите, през второто тримесечие на 2015 г. петролните запаси в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР включва 34 най-развити икономики в света) ще бъдат около 2,83 милиарда барела, която е със 180 милиона барела повече, отколкото преди една година.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.