Русия спря транзита през Украйна, България без газ – властта мълчи!

gazpromЦените на природния газ се покачват в Лондон, България достига точка “криза”, пише английският Дейли Мейл.

Русия намали износа на газ за Европа на 60 на сто днес, вкарвайки континента в енергийна криза “в рамките на часове”, след като газовият спор с Украйна ескалира.

Тази сутрин, газовите дружества в Украйна заявиха, че Русия  напълно е прекъснала доставките.

Шест страни отчитат пълен спирателен режим на руски газ през Украйна днес: България, Гърция, Македония, Румъния, Хърватия и Турция – всички докладват за спиране на доставките на газ от Русия през Украйна.

Хърватия обяви, че временно намалява доставките за промишлени клиенти, докато България заяви, че има достатъчно газ за само “за няколко дни” и е в “кризисна ситуация”.

Превод и редакция BGNEWS

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1106382/Europe-plunged-energy-crisis-Russia-cuts-gas-supply-Ukraine.html#ixzz3OsyIZBLy

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.