„Американските Марици” с оферта за намаляване на тока

До месец ще има конкретни резултати от проверките в енергетиката и ще бъде изготвен доклад, който ще бъде представен на народните представители.
Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на блиц контрола.

Правят се проверки на Мариците, мините и на АЕЦ „Козлодуй”. Предварителните резултати показват, че има нарушения в обществените поръчки.

Американските Марици били готови да намалят цената на тока, но с условия – това, което намалят сега, след 5 години да им се възстанови. Ние не сме съгласни с това условие. Преговорите продължават, увери Борисов. Правим всичко възможно това да се случи, изтъкна той.

Премиерът е поискал анализ защо се е стигнало до това състояние на енергетиката, кой е допуснал това. Докладът ще бъде представен на депутатите, когато е готов.

Валери Симеонов от ПФ настоя за спешна ревизия в енергетиката. Извършено ли е нещо в тази посока, попита той. Въпросът е от изключителна важност за българското общество, изтъкна лидерът на НФСБ. Кога обществото ще получи отговорите, настоя Симеонов.

http://news.ibox.bg/news/id_26908833

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.