Град Нелсън наложи задължително притежание на оръжие

1Малко градче в американският щат Джорджия реши всяко семейство да притежава оръжие.
Надеждите на властите са по този начин да се попречи на повишения ръст на криминогенната обстановка в района, съобщава агенция “Асошиейтед прес”.
Американският сайт “Нюзмакс” (newsmax.com) съобщи днес новината, че Градският съвет на Нелсън е взел все пак и решение, което не подлага на наказателна отговорност онези семейства, които не желаят да се сдобият с оръжие “за самоотбрана”.
Дуейн Кроник, един от вносителите на това предложение, подчертава, че новото решение от една страна е предупреждение до всички криминогенни фактори в района, а от друга изразява поддръжка към досегашното право всеки да може да притежава оръжие, естествено при спазване на определени от закона условия.

Прочети още : https://www.actualno.com/america/amerikanski-grad-vyvede-zadyljitelno-pritejanie-na-oryjie-news_420242.html
© Actualno.com

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.