сб. апр. 20th, 2024

Aт. Семов: „Страх от властта владее политиците и те грозно шмекеруват“

semovАнализът на следизборната ситуация е страх и шмекеруване, смята доц. Атанас Семов- юрист, университетски преподавател и политик.

 

Първото и измерение е страхът от власт, никой не иска да управлява. Уплахът е от резултата от вота, който показа отмъстително санкциониране на управлението. Много лъжа се натрупа и тя продължава и в момента с манипулациите по резултата от референдума.

Това е висша проява на народовластие и политиците са длъжни час по- скоро да претворят в закон това, което поиска народът.

Според Атанас Семов дискусията за референдума днес е закъсняла след социологическото и медийно потулване на разговора по въпросите му, когато им беше времето.

Няма нищо драматично в мажоритарните избори . Това е по- добрата изборна система- смята Семов, от която се страхуват точно големите партии, които сега плашат малките, че няма да успеят да намерят място в парламента.

Ако този парламент се опита да състави правителство и така да удължи мандата си ще е поредна проява на шмекеруването, твърди още Атанас Семов.

Аргументите и анализът на политическия момент – чуйте в прикачения звуков файл на интервюто, което той даде в предаването „Точно днес“: http://bnr.bg/plovdiv/post/100763044/strah-ot-vlastta-vladee-politicite-i-te-grozno-i-dolno-shmekeruvat

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post