Aмерикански атеист иска от съда правото да се нарича Бог

231116_213016_53134_2Aмериканецът Бен  Харт съди началника на Транспортния  департамент на щата Кентъки Грег Томас, защото той му отказал  регистрационен номер на колата му, на който да пише  „IM GOD, което в превод от  английски език означава „Аз съм Бог“.  В същото време, според „Би Би Си“, самият Харт е атеист и, съответно, не вярва в Бог.

Въпреки желанието на Харт   по този начин да  покаже на всички   „невъзможността да  опровергаят    твърденията му  за собствената му  божествена природа,“ властите на щата Кентъки считат това за лош вкус, и че това ще предизвиква само конфликти и ще разсейва останалите участници в движението.

За  Харт обаче се застъпиха Американският  съюз за защита на гражданските свободи и Фонда за свобода от религии, които обвиниха властите на  Кентъки в нарушение на Първата поправка към Конституцията на САЩ (свобода на религията).

loading...

Следва да се отбележи, че преди да се премести да живее в  Кентъки, ищецът 12 години е живял в щата Охайо и свободно е карал колата си  със същия регистрационен номер.

Add Comment