пт. апр. 19th, 2024

На пътя лежало полумъртво куче, криейки под себе си най-ценното си съкровище….

1Тялото й било абсолютен скелет с възпалена кожа. Било очевидно, че животното гладува, болно е и  е на ръба на смъртта.

В този свят една до друга вървят и  беди и радости, затова никога не се знае как всичко ще свърши … Двама приятели се връщали с колата си от  лятната ваканция, когато на пътя забелязали животно. Не било ясно дали е  живо или не, затова Марти и Цeцо спрели и се приближили до нещастното куче.

2
Тя едва успяла да си вдигне главата за да ги посрещне, но тялото й било абсолютен  скелет с възпалена кожа. Било очевидно, че животното гладува, болно е и  е на ръба на смъртта.

Нещо в позата й разтревожило момчетата. Представете си каква  била изненадата им, когато изпод кучето се показала малката муцунка на нейната дъщеря!

3
Тя не изглеждала много по-добре от майка си. И все пак  било ясно, че бебето е получавало най-добрите парчета от рядката храна, която понякога намирали.

4

Марти и Tецо решили  да помогнат на кучетата и ги завели в болница. Момичетата били изключително кротки и веднага се доверили на хората! А майката доверчиво гледала всички с удивително красивите си разноцветни очи – кафяво и синьо …

Ветеринарят казал, че кучетата са в тежко състояние, а надеждата за възстановяването им  е много малка. Но им съобщил и добра новина – ако момичетата се оправят ще станат красавици! Защото били хъски.

5
Най-вероятно животните са имали близък контакт с хората, защото не се страхували нито от своите спасители, нито от шумната болница.
6

Жалко е, че се оказали на улицата!

7
Но с течение на времето момичетата с новите си имена Сибир и Аляска все повече и повече наддавали на тегло.

8
Вижте, каква чудесна трансформация се получи!

10

11

Днес майката и дъщерята са здрави и щастливи и вече имат нови грижовни стопани.

12

 

Ето и Фондацията , която се е погрижила за невинните душички: https://www.facebook.com/PriateliNaZhivotnite.AnimalFriendsFoundationBurgas/?pnref=lhc

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post