пт. апр. 26th, 2024

Какво ще се случи, ако поставите парче лимон до леглото си

limon

Всеки знае, че лимонът е полезен поради високото  съдържание на витамин С в него. Този плод се добавя към чая,  използва се в готвенето, лекува се  обикновена настинка. Но с това  невероятните свойства на лимон не свършват.

Най- накрая ще  се отпуснете

Цитрусовият аромат успокоява нервната система, намалява тревожността и помага за облекчаване на стреса след тежък работен ден. Ако нямате под ръка ароматни масла, ще ви помогне отлично парче лимон.

Подобрява   концентрацията

limon-koncentraciq

Лимонът има и друга изненадваща особеност. Ако всеки ден вдишвай  аромата му, човек става по-концентриран,  подобряват се паметта и умствената му дейност. Дори по време на работа хората правят по-малко грешки, ако им мирише на лимон. Това заключение е направено от японски учени.

Подобрява  настроението

Етеричното масло от лимон е  доказан лек срещу депресия. Така че ако сте опитали всички средства, но нищо не помогна, обърнете внимание на този слънчев плод.

Въздухът ще се изчисти от микроби

Лимонът има не само приятен аромат, но и бактерицидни свойства. Той пречиства въздуха в стаята.

Понижава  кръвното налягане

Много хора страдат от хипертония. Лимонът  ще ви помогне и в този случай. Неговата миризма понижава кръвното налягане.

Насекомите вече няма да ви притесняват

limon-nasekomi
Мравки, мухи, комари и други насекоми вече няма да искат да останат в къща, където им мирише на лимон. И не трябва да се харчат пари за химически репеленти. За по-добър ефект в резен лимон се препоръчва да забодете карамфил.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post