чт. апр. 25th, 2024

Поне са 10 ранените при земетресението на Лесбос от 6.3 по Рихтер

download (1)(988)Десетки домове са разрушени и селски пътища са блокирани, съобщи ЕРТ.

Силно земетресение с магнитуд 6,3 по скалата на Рихтер днес удари Егейското крайбрежие на Гърция, съобщи американският Геоложки институт, а гръцката държавна телевизия ЕРТ посочи, че в село  Вриса, на остров Лесбос, има най-малко десет ранени в руините от стари къщи, предаде Франс прес.

 Десетки домове са разрушени и селски пътища са блокирани. Опитваме се да освободим жена, която е в капан в руините, каза за ЕРТ  надзирателят на регионалната противопожарна служба Мариос Апостолидес.

Епицентърът на земетресението, което стана в  15.28 часа местно време, е бил на 11 км южно от село  Пломари, на южния гръцки остров Лесбос, на дълбочина от 7 километра. С оглед на това, че епицентърът е бил между Лесбос и турския град Карабурун, в окръг Измир, трусът е бил усетен в повече турски градове, сред които и Истанбул, Измир и Чанаккале и е предизвикал голяма паника сред населението. Турските медии съобщават, че досега са регистрирани 33 вторични трусове.

Британските медии, позовавайки се на твърдения на Евросредиземноморския сеизмологичен център, съобщават, че по време на труса в Гърция са се тресли сгради и добавя, че земетресението се е почувствало и на островите Самос и Хиос, както и в Атина и на целия полуостров Атика.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post