чт. апр. 25th, 2024

Никога не го гледайте в очите! Никога!

green-eye-cat-1920x12001Ще кажете какво толкова – да се гледам  в огледалото? Но  експертите  по биоенергия са на друго мнение. Те считат, че  взирайки се  в очите на отражението си, отдаваме част от енергията си на нашия двойник в огледалото, а това може да доведе до болести и проблеми в различни сфери на живота. Затова се  препоръчва по-рядко да се гледате в огледалото.

Към погледа „очи в очи“ ние  в различни ситуации се отнасяме по  различен начин. Много хора се чувстват неудобно, когато някой ги  гледа право в очите, но и  избягване на директен поглед може да обижда.

„Той не гледа хората в очите“ – така казват хората.

А дали съществуват някакви общоприети правила за това, кого можем да гледаме в очите и кого – не?

Деца

Не е желателно да гледаме в очите чуждо дете. Преди се е смятало, че  децата  са по-податливи на уроки от възрастните, така че погледът на  непознат може да повлияе неблагоприятно на здравето на детето,  да привлече  неуспехи в живота му.
Но със  собствените деца такъв контакт е необходим.

Той  позволява да се установи връзка между родител и дете, иначе то  може да започне да се чувства ненужно,  може да възникнат  проблеми с общуването и впоследствие и в личния му живот.

Неприятни хора

Сред нашите познати има хора, след общуване с които рязко се влошава самочувствието ни. Някои ги наричат енергийни вампири, някои смятат, че те могат да правят магии. Но каквито и да са те, не ги гледайте в очите. Ако те се опитват да правят това сами, опитайте се да избягвате  подобен контакт и въобще сведете общуването с  тях до минимум.

Представители на други националности

Ако за европейците или латиноамериканците да гледат събеседника си в очите  време на разговор е нормално, не е толкова просто с другите култури.

Така например, при американците, ако мъжете се гледат в очите, това може да се изтълкува като признак за интимен интерес.

При араби, грузинци, арменци, турци  жената не трябва да гледа в очите мъжа,  по време на разговор тя трябва да гледа в  пода.

За китайците погледът „очи в очи“ се смята за неприличен: когато говорят помежду си, те гледат събеседника някъде в областта на брадичката.

 
Хора от противоположния пол

Продължителният  поглед „очи в очи“ в нашата традиция означава, че хората се уважават един  друг. Но човек не винаги е  готов за такъв поглед. На жена, от която не сваля очи непознат мъж, при липса на съответен интерес към него едва ли ще и хареса, както и мъж, в чиито  очи се взира непозната  жена,  може да изпита дискомфорт. Такива погледи  са уместни ако вече са започнали да се развиват някакъв вид отношения.

Хора с по-висок ранг

Традиционно се смята за неприемливо да се гледат в очите кралски особи, висшестоящи чиновници или просто началника. Най-малкото, не трябва да установявате с тях зрителен контакт първи. Това се счита за опит да подчините събеседника. Ако погледнете в очите  човек, който е на по-висока служебна позиция, той вероятно ще  възприеме това за  наглост от ваша страна.

Престъпници

Да гледате в очите престъпниците, особено рецидивисти, не се препоръчва. Много от нас смятат погрешно, че  гледайки в очите такъв  тип, е възможно да му покажете, че не се страхувате от него. Но  не е така. Директен поглед такива хора възприемат като признак на агресия, и в отговор може да ви нападнат. В престъпния свят действат други закони, и такъв  контакт може да завърши плачевно.

Животни

Животните възприемат света не като нас. Така например, хищниците внимателно гледат  жертвата си по време на лов. Ако започнете да гледате внимателно в очите на куче или котка (или, не дай Боже, тигър), животното може да го възприеме като предизвикателство и заплаха и да се  нахвърли върху вас.

Собственото си отражение

Ще кажете какво толкова – да се гледам  в огледалото?

Но  експертите  по биоенергия са на друго мнение. Те считат, че  взирайки се  в очите на отражението си, отдаваме част от енергията си на нашия двойник в огледалото, а това може да доведе до болести и проблеми в различни сфери на живота. Затова се  препоръчва по-рядко да се гледате в огледалото.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post