сб. апр. 20th, 2024

Аз съм онкологът Марк Хайман: 5 неща, които бих направил незабавно за да се предпазя от рак!

09onПрочетете внимателно: Известният в САЩ лекар и учен Марк Хайман написа статия за това, което трябва да направите, ако ви открият рак ( и за да НЕ ВИ ОТКРИЯТ).

„Марк, какво би направил, ако получиш диагноза рак?“ – въпрос, който наскоро неочаквано ми зададе приятел.

За съжаление, с рак през живота си съм се сблъскват много често: това се случи и с моето семейство, случва се всеки ден с пациенти. Проблемът е, че традиционната медицина мисли погрешно, с остарели категории, когато става дума за рак.

Научихме се отлично да го изрязваме, да изгаряме и дори да го убиваме с химиотерапия, ние го облъчваме с радиация и бомбардираме с лекарства, но причината за рака е нелечима.

За щастие, ние имаме алтернатива. Това е „функционален медицински подход към рака.“

Функционалната медицина позволява на специалисти и пациентите да работят заедно над това да се премахнат причините за болестта, в техния корен. Това е нов модел за персонална диагностика и лечение на нови болести.

Същността е следната: вие давате проби за генетичен анализ, а лекарят ви казва към какви хронични заболявания сте предразположени и какво да направите за да ги избегнете.

Повечето експерти в тази област са съгласни, че ракът се дължи на дисбаланс в енергийната система на организма. Заболяването възниква „постепенно“, и затова толкова много хора живеят с тумори, дори без да знаят това.

С други думи, ракът е резултат от неправилен начин на живот.

Какво да се прави? Променете го. От една страна, това може да бъде отлична профилактика на рака. От друга страна някои пациенти могат да очакват, че новият начин на живот ще ги промени и ще пребори тумора. Известно е, че имунната система на организма, при определени условия, същото може да открива раковите клетки и да ги унищожава!

5 неща, които бих направил, ако днес ми поставят диагноза „рак“:

1. Бих спрял да ям захар.

Захарта храни раковите клетки и допринася за тяхното развитие. Средният американец изяжда 69 кг годишно захар и 66 – брашно! Същото нещо се случва и в останалата част на света, където 1.7 милиарда души страдат от затлъстяване!

Ако искате да предотвратите развитието на рак, или поне да го поставите под контрол, трябва да спазвате диета, която поддържа нормални нива на инсулина.

Трябва да се ядат богати на фибри пресни, цели, „истински“ продукти и да се сведе до минимум консумацията на сладки преработени храни. Така вие ​​ще бъдете в състояние да се храните, но ще лишавате от храна раковите клетки.

2. Щях да изключа от менюто си всички храни, които не са подходящи за мен.

Какви са тези продукти? За всеки е различно. В едно голямо проучване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, е установено, че около 35% от американците страдат от свръхчувствителност към глутен. Ако тези хора всеки ден ядат хляб, рано или късно умират или от рак или от сърдечни заболявания.

Популярен спусък за хранителни алергии са и млечните продукти.

Вслушвайте се в себе си. Ако след някаква храна, която ви харесва, но не ви подхожда, се чувствате зле, изхвърлете я!

3. Щях да се погрижа за възпалителните процеси в организма.

Възпаленията са пряк път към всички сериозни хронични заболявания, включително рак. Обикновено те започват, когато се развие резистентност към инсулин, автоимунни заболявания или алергии.

Ако се чувствате уморени и депресирани, наблегнете на храни, богати на Омега-3. Повечето от техните източници са червена риба и ленено семе. Те помагат на тялото да се справи с възпаленията.

4. Бих се погрижил за здравето на стомашно-чревния тракт.

Това е не само риск от рак на дебелото черво. В момента много изследователи активно тестват хипотезата, че причината за рак може да бъде микробиома на дебелото черво. С други думи, причината може да се крие в бактерии, които живеят в червата.

Какво да се прави? Консумирайте колкото е възможно повече пробиотици и пребиотици: кефир, кисело мляко. Също така ви трябват фитонутриенти (плодове), куркумин (намира се в куркумата) и ресвератрол (във вино и грозде). Той помага да се забавят възпалителните процеси в червата.

5. Щях да избягвам токсини.

Средно всяко новородено се ражда с 287 химикали, които се намират в пъпната му връв. Някои от тях са невротоксични. За какво говоря? За това, че никой от нас не може напълно да избегне влиянието на токсините.

Но може да бъде намалено! На първо място, е необходимо да се избягват пестициди, фталати, бисфенол А, тежки метали (олово и живак – на първо място).

Как да го постигнем? Не купувайте напитки в пластмасови съдове. Не яжте полуфабрикати. Избягвайте разходки в центъра на града: оловото, попадащо в атмосферата от превозните средства, стоящи в задръстванията, са много опасни, когато концентрацията му е по-висока от обичайната.

И не забравяйте: ракът – това не е присъда. Ако направите достатъчно усилия, болестта често е възможно да се победи. Вашата задача е да не разчитате единствено на лекарите, а и на себе си! Направете всичко възможно за да увеличите шансовете си!

Споделете тази важна информация с приятелите си! Може би тя ще спаси човешки живот.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post