Карма: Защо страдат добрите хора?

unnamed (7)Всички на  този свят смятат, че  заслужават само най-доброто. Всички  си мислят, че всичките им  действия са безвредни, всичките им лъжи са бели, а действията им  няма да имат отрицателно въздействие върху живота им  или живота на другите хора. Ето един пример:

Всеки ден Том отива на  работа с колата си. Той никога не закъснява. Той си върши работата и си тръгва навреме. Един прекрасен ден Том  попада в задръстване и  пропуска среща, която щеше да му позволи да се издигне в службата. Том се връща у дома поглежда се в огледалото и си  казва: “Аз съм добър човек, на никой нищо лошо не съм направил. Защо това се случи с мен? Не го заслужавам.”

Но какво всъщност се е  случило?

Късмет, карма, някаква вуду магия?

Не. Просто съвпадение.

Том всеки ден отива в офиса, но по улиците няма задръствания. Това му позволява навреме да  стигне до работата си. Което, от своя страна, го прави  служител на месеца, и  поради тази причина е била назначена  среща – за да се обмисли възможността той да бъде повишен. Ако  Том бе попаднал в задръстване на другия  ден, той нямаше да обвинява  късмета или кармата за провалената среща.

Това, което се   случва – е перспектива. Кармата не играе никаква роля тук.

Втори пример

Мишел е образцова  домакиня. Тя се грижи за децата,  грижи се за семейството, и тя спря да работи, за да се омъжи за Джон. След 20 години  брачен живот Мишел научава, че нейният  съпругът й изневерява. Тя казва на приятелите си, те и съчувстват,  казвайки: “Не се притеснявай. Той не те заслужава. Трябва да се  разведеш.

В същото време, в друга част на града, Робърт е доволен. Той е поканил  на среща Мишел в девети клас. Тя обаче не само му отказва, а го прави на  пълен глупак пред цялото училище.

“Така ти се пада.  Кармата наистина  съществува.” – казва Робърт със  смях и удовлетвореност.

За Робърт кармата си е свършила работата.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Може би съществува карма, може би не, но каквато и да   случката, ние  трябва да сме абсолютно безпристрастни. Както се казва, Гравитацията, както и кармата, са  безсърдечни ..

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.