пт. апр. 19th, 2024

Карма: Защо страдат добрите хора?

unnamed (7)Всички на  този свят смятат, че  заслужават само най-доброто. Всички  си мислят, че всичките им  действия са безвредни, всичките им лъжи са бели, а действията им  няма да имат отрицателно въздействие върху живота им  или живота на другите хора. Ето един пример:

Всеки ден Том отива на  работа с колата си. Той никога не закъснява. Той си върши работата и си тръгва навреме. Един прекрасен ден Том  попада в задръстване и  пропуска среща, която щеше да му позволи да се издигне в службата. Том се връща у дома поглежда се в огледалото и си  казва: „Аз съм добър човек, на никой нищо лошо не съм направил. Защо това се случи с мен? Не го заслужавам.“

Но какво всъщност се е  случило?

Късмет, карма, някаква вуду магия?

Не. Просто съвпадение.

Том всеки ден отива в офиса, но по улиците няма задръствания. Това му позволява навреме да  стигне до работата си. Което, от своя страна, го прави  служител на месеца, и  поради тази причина е била назначена  среща – за да се обмисли възможността той да бъде повишен. Ако  Том бе попаднал в задръстване на другия  ден, той нямаше да обвинява  късмета или кармата за провалената среща.

Това, което се   случва – е перспектива. Кармата не играе никаква роля тук.

Втори пример

Мишел е образцова  домакиня. Тя се грижи за децата,  грижи се за семейството, и тя спря да работи, за да се омъжи за Джон. След 20 години  брачен живот Мишел научава, че нейният  съпругът й изневерява. Тя казва на приятелите си, те и съчувстват,  казвайки: „Не се притеснявай. Той не те заслужава. Трябва да се  разведеш.

В същото време, в друга част на града, Робърт е доволен. Той е поканил  на среща Мишел в девети клас. Тя обаче не само му отказва, а го прави на  пълен глупак пред цялото училище.

„Така ти се пада.  Кармата наистина  съществува.“ – казва Робърт със  смях и удовлетвореност.

За Робърт кармата си е свършила работата.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Може би съществува карма, може би не, но каквато и да   случката, ние  трябва да сме абсолютно безпристрастни. Както се казва, Гравитацията, както и кармата, са  безсърдечни ..

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post