сб. апр. 20th, 2024

Вашият Създател не иска вашата самота

i

Когато ви обхваща дълбоката болка от самотата, не е изненадващо, че вашите мисли се втурват към човека, който е бил в състояние да я отстрани, дори и за кратко.

Когато след всички похвали и аплодисменти чувствате липсата му като огромна празнота, в която всичко изглежда напразно, сърцето ви мечтае само за едно нещо – да бъде с него, с този, които някога е могъл  да разсее тези болезнени чувства.

От вас се изисква  готовност да почувствате именно това отсъствие като такова, тази празнота вътре, а не присъствието на някой, който временно може да я изгони.

Да останете насаме със самотата си не е никак лесно. Появява се  изкушението или да започнете да лелеете  болката си, или да се отдадете на мечти по този, който ще ви избави от нея. Но когато, в  безопасно и сигурно място, можете да  постигнете своята самота, ще  отворите раната си за Божието изцеление.

Бог не иска вашата самота. Той се стреми така да ви докосне, че да  може напълно да задоволи най-дълбоката ви потребност. Трябва да бъдете в състояние да останете в болката си, и да и дадете правото да съществува.

Трябва да приемете самотата си и да повярвате, че това не е завинаги. Тази болка, която ви мъчи сега така,  има своя  мисия: тя трябва да ви доведе до това място, което има  най-голяма нужда от изцеление – в дълбините на сърцето ви.

Този човек,  който е бил в състояние да се докосне до тези дълбини, е открил за вас вашия скъпоценен бисер.

Напълно е разбираемо  защо всичко, което сте правили, правите, или ще правите, изглежда безсмислено в сравнение с това съкровище.

Вашият бисер е  осъзнаване на себе си напълно и като напълно обичан. Когато ви обхваща самотата, вие сте  готови да дадете всичко, в замяна на  изцеление.

Но  никой човек не може да излекува болката ви. Затова пък ще ви бъдат дадени хора, които ще станат проводници на целителната  любов на  Бога.

Чрез тях ще бъдете в състояние да познаете това чувство за принадлежност, към което  толкова страстно се стреми сърцето ви и което дава смисъл на всичко, което правите. Имайте смелостта да бъдете сам с болката си и вярвайте в  това, което Бог ви е обещал.
 
Хенри Нувен

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post