чт. апр. 25th, 2024

Как намаляващата Луна влияе на Знаците на Зодиака

 Нашият живот е  неразривно свързан  с лунните цикли. За да може този сложен период на намаляващата Луна да премине  гладко и да  не ни донесе проблеми, трябва да се знае какво може и какво не може да се прави в този период.

blue-moon-970-80

Огнените знаци на зодиака
Огнената енергия на Овен, Стрелец и Лъв  е в постоянен астрологичен конфликт с  лунната енергия. Както във фазата на спад, така и във фазата на растеж енергийното поле на представителите на тези знаци се изтощава от влиянието на Луната.
Яростната и несломима енергия на Овен донякъде се успокоява  по време на намаляващата Луна. По това време намалява стреса, конфликтите се изглаждат, а заобикалящата атмосфера се изпълва  с мир.
Самодостатъчите и силни Лъвове  може и да не усетят негативното въздействие на сателита на Земята: на тях намаляващата Луна им помага да се отърват от излишните мисли и да се фокусират върху най-важното.
Правилното поставяне на приоритетите в това време помага на Стрелец: експресията, която от време на време се превръща в безпокойство, сега  изчезва напълно, като настъпва тишина и спокойствие.
Земните  знаци на зодиака
За Дева, Козирог и Телец Луната е  приятелска планета. Леката и  енергия леко разрежда увереното заземяване на тези знаци, като внася в живота им малко замечтаност и им помага лесно да преминат от битовизмите към философски размисъл.
 
На уравновесените Деви намаляващата Луна може да им донесе малко умора и отпадналост.  
Телците може и да не забележат смяната на лунните фази. Представителите  на този знак могат да бъдат засегнати от намаляващата Луна  само ако енергията им е била отслабена от лошо здраве, стрес или негативно въздействие.
Козирозите имат  достатъчно енергийни ресурси, следователно намаляващата Луната няма да се отрази на тяхното здраве и благополучие.
Въздушни знаците на зодиака
На Водолей, Везни и Близнаци намаляващата Луна влияе достатъчно силно. Тези знаци се характеризират с висока чувствителност към околния свят,  и промените в природата силно им въздействат. Но ако магнитните бури влияят на представителите на тези знаци  изключително негативно, периодът на намаляващата Луната им носи само позитивизъм.
Близнаците получават възможност да се отърват от всичко излишно, ненужно и пречещо  на техния живот. Затова в такъв период  Близнаците се заемат с  почистване или  ремонт.
Везни по време на намаляващата Луна лесно се пренастройват към  друг енергиен поток и успяват да  намерят баланс между  активен живот и  усамотение.
Емоционалните Водолеите от  всички въздушни знаци са най-чувствителни към лунната енергия. Състоянието на представителите на този знак в периода на намаляваща Луна  зависи изцяло от предходния период.
Водните знаци на зодиака
Риби, Скорпиони и Раци имат най- силната връзка с Луната. Точно както от спътника на Земята зависят приливите и отливите, лунната  енергия има абсолютно влияние върху емоциите на водните знаци.
Скорпионите  по време на намаляващата Луна всеки път сякаш преминават през  емоционално изпитание. Подсъзнателно те се стремят към равновесие и спокойствие, като  се опитват с всички средства да се отърват от натрупания негативизъм, и това им се отдава.
Раците, които са особено чувствителни, могат  в този момент, дори и без да го осъзнават, да се усамотят, като така защитават енергията си от чужди посегателства. Тази защита им е  необходима, тъй като с заедно с намаляващата Луна временно се изчерпва и тяхната енергия.
Рибите, както и  Везните, се лекота превключват  между енергийните потоци. Тази тяхна  вродена способност има помага да не губят своята лична енергия и на практика не зависят от фазите на Луната.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post