чт. апр. 25th, 2024

Кого застига фаталното Кармично наказание?

getImage

Без значение е от какво или от кой точно сте недоволни – „шеф-идиот“, правителството или президента. Вие сте недоволни от несъвършенството на света. Светът е Божие творение, така че не сте доволни   от Господ.

Угодни на Бога са само тези, които се радват на текущия момент, а не онези , които вечно се оплакват и винаги мърморят злобно.

Със сигурност във вашата среда има хора, които постоянно се оплакват от съдбата си – винаги нещо не им е наред, те обвиняват съседите, колегите, шефовете или правителството, но не и себе си. И те не знаят, че за всичко, което се случва с тях, са виновни самите те. Сега малко повече информация по този въпрос.

Всеки жител на Земята има душа – така наречената „елементарна частица“ с Божественото, която рано или късно ще достигне по-високи нива на съществуване. Ясно е, че тя трябва да ги заслужи. Ето защо душата заминава за Земята, където започва процесът на „възпитание“ и „пречистване“ (често чрез страдания).

Основната задача на човека е да не съгреши. Това е възможно само за светците и лечителите на много високо ниво. А това означава, че ние сме били тук не веднъж, и не два пъти.

Какво е грях?

Библията говори за седем смъртни гряха. Всъщност, идеята за греха е малко по-широка от тази, дадена в „Книгата на книгите“. Грях – това е всяко негативно чувство, което човек изпитва към света около себе си.

И без значение от какво или от кой точно сте недоволни – „шеф-идиот“, правителството или президента. Вие сте недоволни от несъвършенството на света. Светът е Божие творение, така че не сте доволни и от Господ. Угодни на Бога са само тези, които се радват на текущия момент, а не онези , които вечно се оплакват и винаги мърморят злобно.

Какво е  това съдба?

Мнозина вярват, че съдбата се дава от Бога още преди раждането. Въз основа на това, съдбата е някаква константа, която не може да се променя. В действителност, това не е така!

Съдбата, или в източното разбиране „карма“, означава „действие“. И ако е така, своята съдба всеки сформира сам с мисли, думи и действия. Това ни напомня на известната поговорка „Всеки човек е ковач на собственото си щастие“.

В контекста на тази статия, може да се добави „Или нещастие.“
Нашите мисли и действия (или бездействия), добри или лоши думи, могат да се върнат като „бумеранг“ само след няколко часа. А до „разплатата“ могат да изминат и няколко години. Това се нарича „Карма“ – верига от причинно-следствени връзки, които сформират бъдещето.

И тогава ще се оплаквате от жестокостта на съдбата, която ви е изпратила мизерия и нещастия. Мнозина ще обвиняват Бога. Това също е грешно: той ни е създал със свободна воля, а самият той само наблюдава (до известно време) целия свят.

Резервоарът на кармата

Кармата може да бъде „родова“ и „заработена.“ Първият вид карма човек носи в сегашното си въплъщение от миналия си живот. Смъртта може да освободи само от земните дългове, за всичко останало ще трябва да се плаща! Как се появява заработената карма, трябва да се разгледа по-подробно.

Всеки човек до известна степен идеализира света: децата трябва да се учат добре, шефът трябва да бъде мъдър, властите да показват доброта и отзивчивост. Всяка такава идеализация по същество е грях, защото така ние съзнателно или несъзнателно протестираме срещу несъвършенството на света.

Тези идеализации се унищожават, като попадаме в ситуации, в които всичко се случва точно обратното. Например, жена категорично не приема алкохола и си е създала настройката „Аз никога няма да се омъжа за алкохолик“.

След това Висшите сили и изпращат съпруг, който рано или късно ще се пропие ще започне да я тероризира. Поради тази причина в приличните семейства се появяват деца, които стават престъпници, наркомани. Това не е нещо друго, а кармично възпитание.

Ние всички имаме свой „съд на кармата“, или казано по друг начин „склад за преживявания.“ Това не е физически обект – в този съд се трупат греховете. У по-голямата част от хората, живеещи сега на Земята съдът с карма е запълнен на 60-75%. Ако пълнотата му достигне 90% – Висшите сили ще ви отнемат живота. Начини да направят това имат достатъчно: сериозно заболяване, злополука, и много друго.

Далеч по-малко хора имат кармичен съд, запълнен на 15-40%. Това са лечители, мисионери, ревностни вярващи, и тези, които изпълняват специални упражнения за изчистване на негативните чувства.

Как мислите програмират бъдещето

Нашите мисли с много висока прецизност програмират бъдещето ни. Ако си мислите: „Аз нямам достатъчно пари“, Висшите сили изпълняват вашето желание, създавайки ситуации, в които наистина няма да имате материални средства.
В момента, в който в съзнанието ви проникне негативизъм, трябва да го замените с противоположна мисъл. „Аз имам много пари, всеки ден Вселената ми изпраща нови богатства!“

Не осъждайте другите хора. Подсъзнанието не прави разлика между „външно“ и „вътрешно“. Така че думите „той е лош“, се превеждат в „Аз съм лош“ с всички произтичащи от това последици. Ето тук може да се направи паралел с Библията: „Не съдете, за да не бъдете съдени“!

Надяваме се, че нашата кратка статия ще ви помогне да преразгледате своето светоусещане и да станете поне малко по-щастливи.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post