чт. апр. 25th, 2024

Фаталните страсти, които предизвикват тежки болести и недъзи

страсти

На енергийно ниво  това е лесно да се обясни: за всички чувства и емоции в нашето фино тяло, наречено астрал, отговаря сърдечната чакра.

Причините за възникване на някои особено опасни болести са много по-дълбоки, отколкото някой може да си представи. 7 -те основни страсти, които водят до заболявания, е необходимо да премахнете от съзнатието и живота си, защото именно те така често се превръщат в източник на всякакви злини.

Постоянната скръб трови въздуха

Дори и преди 100 години диагнозата на лекаря „смърт от скръб“ е била разпространена и не е предизвиквала никакви въпроси. В днешно време много хора са забравили, че силната тъга е способна да убие човек за кратко време. Тъга и радост присъстват в живота ни, като са негова неразделна част.

Но дълбоко заседналатa, неизречена, разяждаща скръб или обида, на фин план заемат цялото място в живота, принуждавайки човек постоянно да мисли за нейната причина, да „диша“ само нея. Това състояние постепенно води до разрушаване на белите дробове, както на човека, който не може да се измъкне от нея, така и на неговото семейство. Не е чудно, че отчаянието е един от седемте смъртни гряха, заедно с убийството.

За да продължите да живеете пълноценен живот и да освободите в него място за щастие, трябва да се освободите от причината за постоянна тъга. В края на краищата, без значение какво се е случило в миналото, животът трябва да продължи.

Гневът е взривно устройство

Забелязали ли сте, че по време на бурен скандал или потиснат, но кипящ вътре във вас гняв, дясната страна на тялото леко се вцепенява, стомахът се свива, и се появява горчив вкус на езика?

Причината за това е, че гневът, като взривно устройство, разкъсва на парчета енергията на чакрите, които отговарят за волята и спокойствието. Тя се намира в коремната област. Токсичната енергия на гнева след експлозията засяда в коремната област, създавайки блок. Това в крайна сметка води до тежко увреждане на черния дроб.

Завистта убива радостта и любовта

Като завиждаме на чуждите успехи ние си мислим, „Какъв късмет! Бих искал и аз! „За съжаление, много малко хора знаят, че Вселената не разпознава такова силно емоционално, но неясно послание. И вместо полза, завистникът получава всичките скрити проблеми, болести и нещастия от този, на който завижда.

Огромната топка с отрицателна енергия удря по астралното и физическо тяло, което води до много заболявания. Първите, които страдат, са биологичните филтри: черния дроб и бъбреците.

Изводът е ясен: не завиждайте.

Сълзите привличат горчивина

Сълзите са един много силен процес, който ни помага да изхвърлим от себе си негативни емоции. Но мощният инструмент е полезен само в изключителни случаи.

Ако се просълзявате за всеки дребен и незначителен повод, това може да доведе до поражение на сърцето и неговата обвивка. За да избегнете това, трябва да се научите да се контролирате и да се смеете по-често, като превключите повечето емоции от сълзи на смях.

Страхът изсмуква жизнените сили

Страх от неизвестни бъдещи или събития от миналото парализират нашата енергийна сигурност, като ни правят уязвими.

Чакрата, отговаряща за волята и защитата започва да работи неправилно, улавяйки и задържайки енергия, вместо да и позволи да се движи свободно. Рано или късно, такъв мощен блок води до препълване на чакрата с тежка енергия. Във физическото тяло това води до диабет, заболяване на жлъчката и стомашни язви.

И Прекомерната радост не носи щастие

Ние знаем, че положителните емоции – са нещо хубаво. Те ни подкрепят през целия живот, помагат ни да започнем и да развиваме приятелства, да изграждаме отношения със семейството и близките си. Но дори и радостта не винаги ни носи полза.

„Сърцето е щастливо да болка“, „сърцето се свива от щастие“ – смисълът на тези фрази, най-малко веднъж, е изпитвал всеки един от нас. След изблика на бурна радост от някое събитие, се чувстваме опустошени. Лекарите са доказали: прекалено силните емоции водят до сърдечно-съдови заболявания, най-вече до инфаркт.

На енергийно ниво, това е лесно да се обясни: за всички чувства и емоции в нашето фино тяло, наречено астрал, отговаря сърдечната чакра. Когато ние енергично изразяваме емоции на радост, тази чакра не може да се справи с огромния поток от енергия, рязко насочена в нея, не издържа на натиска и избутва жизнената енергия в нищото. Това води до сърдечно-съдови заболявания.

Практици и духовни учители призовават за постоянно равновесие във всички емоции, независимо дали са от радост или тъга.

Прекомерната грижи за децата ще вкара в гроба родителите

Децата идват на този свят макар и безпомощни, но независими личности с тяхна съдба. Ако родителите продължават прекалено настойчиво да се грижат за тях и след като са станали самостоятелни, то жизнените им сили изтичат като бурен поток, отразявайки се на физическото тяло като ракови заболявания. Същото се отнася и за всеки човек, който проявява твърде много грижи.

econet

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post