пт. апр. 19th, 2024

Как нашият ум създава живота ни

умСъщността на процеса е проста – всичко, което се появява в ума ни, след това се въплъщава в живота ни. Колкото повече внимание обръщаме на някаква сфера от живота, или на някакъв предмет, явление, толкова повече умът мисли за него, и мислейки за това, той създава бъдеще.

Ние привличаме това, за което мислим. Гледали ли сте филма „Тайната“? Ако не – гледайте го, в този филм се разбулва тайната на създаването на бъдеще чрез ума.

Ако, например, искате да стане художник вие посещавате художествени галерии, изложби, разглеждате картини в интернет, общувате с автори на красиви произведения, записвате се школи на млади художници, които започват да се учат … Умът ви поглъща цялата информация, осъзнава я, генерирайки желания, прави планове и се опитва да ги приложи на практика. И колкото повече сте навлезли „в темата,“ колкото повече умът вие е потопен в една или друга сфера, толкова повече тя се проявява в реалния ви живот.

Хората казват: „С какъвто се събереш, такъв ставаш“, това е древна мъдрост. Ето защо мъдрият човек контролира контактите си – той избягва да общува с неподходящи хора или се опитва да ограничи контактите си с тях. Той знае на какви теми не е нужно да се говори, защото зареждайки ума си с отрицателни разговори, човек започва да изпитва негативни емоции (мисли и емоции са взаимосвързани), а защо един мъдър човек трябва да се потапя в негативни усещания?

Умът създава нашето ежедневие от този материал, който получава, а този материал навлиза в ума чрез сетивата. Това е особено вярно за зрението и слуха. Другите сетивни възприятия, разбира се, също влияят на нашия живот – мирис, вкус, осезание – но, вероятно, в по-малка степен.

Ето защо, чрез контрол на „входящата поща“ в ума, ние контролираме „изходящата“ – нашият живот – това е проста и важна тайна за създаване на бъдещето.

За да създадете нещо нормално и позитивно, трябва да защитите ума си от негативни новини (които нямат пряко отношение към вас), клюки, слухове, лоши думи, безсмислени разговори, политика, ругатни и други боклуци.

Дайте на ума си позитивен и възвишен строителен материал за създаване на бъдещето, и ще забележите как животът ви започва да става по-добър. Вие ще видите как от живота ви изчезват негативното общуване, лошите хора, безсмислени дейности и вредни навици, в него се настаняват мир и спокойствие, а животът става по-лесен, по-спокоен и по-щастлив.

Наблюдавайте как умът създава живота на другите – самото наблюдение има силен терапевтичен ефект, и ще можете по-лесно да променяте живота си, като изхвърлите от него всичко ненужно и отрицателно. Също толкова полезно е да наблюдавате дейността на своя собствен ум.

След като научите тази тайна на умственото съзидание, можете да предсказвате бъдещето на човека, наблюдавайки това, от което той се интересува сега, за какво говори, какво слуша, какво гледа, с какво и къде се храни, с кой работи и т.н.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post