вт. апр. 23rd, 2024

Човешкото тяло е уникално и неповторимо – то е създадено от свръхестествена сила

пандораРаботата на органите и клетките е  възхитителна  по своята точност. Всички системи работят перфектно, те са свързани помежду си в една влудяваща комбинация от фини механизми. С управлението  им се  занимава централната нервна система.

„Ако ние не си даваме сметка какво се случва вътре в нас, отвън ни се струва, че това е съдба.“
 Карл Густав Юнг

Кутията на Пандора или Вашите нерешени емоционални конфликти

Когато възникне събитие, което човек не може да приеме на  психично  ниво, мозъкът, за да го неутрализира, го „опакова“  в подсъзнанието.

Създавайки кутията на Пандора, организмът се опитва да спаси себе си сега, с надеждата, че разтегната във времето стресовата реакция  ще загуби силата си. И така и  се случва, но ако такова събитие се случва отново и отново, зърната ще покълнат върху подготвената почва. И, както често се случва, малката снежинка предизвиква лавина. Tялото  разумно  опакова стреса по  определен логичен начин.

Всичко, което е свързано с движението, се отлага в  нервната и опорно-двигателната система. Проблемите с противоположния пол или с наследствеността – в  репродуктивната система.

Гърдите като символ на хранене и семейство, изобразяват  страховете за децата и за проблеми с близки.

Храносмилателната система  отговаря за способността ни да  улавя, да смила, да усвояване и да извежда храната от организма. И метафорично показва тези способности не само по отношение на хранителните вещества, но също така и от гледна точка на това, което може да е символ за храна.

Например, способността за улавяне и задържане на плячката, сделки, пари. Да се приема всичко ценно и да се изхвърлят  всички събития, свързани с процеса на работа.

Но процесът на тази опакова на стреса е уникална също толкова, колкото уникален е  всеки човек.

Мозъкът се защитава чрез създаване на слепи петна, за да предпазва любимото си тяло от вълнение.

Такава закономерност е по-лесно да  види страничен човек, тъй като тя има по-малък емоционален заряд за него. А приятелски, откровен разговор ще ви помогне да разтоварите паметта си и в същото време ще има и терапевтичен ефект, който активно ще ви предпазва от   редица заболявания.

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

 

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post