чт. апр. 25th, 2024

Смразяващи цитати на велики хора

цитати1. Ако прекалено дълго се вглеждаш в бездната, бездната започва да се взира в теб. (Фридрих Ницше)

2. Повечето от нас – не са те. Нашите мисли – това е мнението на други хора; нашият живот е мимикрия; нашите страсти са цитати! (Оскар Уайлд)

3. Има две възможности: или ние сме сами във Вселената, или не сме. И двете са еднакво страшно. (Артър Кларк)

4. Великите умове често са се сблъсквали с жестокото противопоставяне на средновековни умове. (Алберт Айнщайн)

5. От писаните или изречени думи по- тъжни няма: „Така би могло да бъде“ (John Greenleaf Whittier)

6. Не се страхувам от този, който е изучавал 10 000 различни удари; Страхувам се от този, който е изучил един удар 10 000 пъти. (Брус Лий)

7. Някои хора умират на 25, но не ги погребват до 75. (Бенджамин Франклин)

8. Не позволявайте на училището да пречи на вашето образование. (Марк Твен)

9. Един човек може да умре, народите могат да идват и да си отиват, но идеята живее. (John F. Kennedy)

10. Няма дотолкова здрави хора, които да се приспособят към това дълбоко болно общество. (Джиду Кришнамурти)

11. Всеки умира, но не всички живеят истински. (William Wallace)

12. Не съм ли победил своя враг, ако съм го превърнал в мой приятел? (Ейбрахам Линкълн)

13. Предразсъдъците рядко се преодоляват с обосновани доводи тъй като те не се основават на разумни решения, те не могат да се унищожат с логика. (Tryon Edwards)

14. Ако искаш да построиш кораб, не трябва събираш хора, да планираш, да им даваш задачи, да доставяш инструменти. Необходимо е да се заразят хората със стремеж към безкрайното море. Тогава те сами ще построят кораб … (Антоан дьо Сент-Екзюпери)

15. Тези, които могат да се откажат от свободата си заради сигурността, не заслужават нито свобода, нито сигурност. (Бенджамин Франклин)

16. Когато падне последното дърво, когато последната река пресъхне, когато последната птица умре, когато последната риба умре, само тогава хората ще осъзнаят, че парите не могат да се ядат. (Индианска поговорка)

17. Източникът на страха е в сърцето ви, а не в ръцете на плашещия. (Халил Джубран)

18. Не вярвайте на никой, освен ако не е този, който наистина обичате или който ви обича. (Уилям Сароян)

19. Когато бях на пет години майка ми винаги ми казваше, че ключът към живота е щастието. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, когато порасна. Аз написах: „щастлив.“ Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота. (Джон Ленън)

20. Всички са гении. Но ако ние оценяваме рибата по способността й  да се изкачи на дървото, тя ще изживее живота си, мислейки, че е глупава. (Алберт Айнщайн)

21. Величието на нас като хора, не е толкова в способността да изградим света отново – това е мит на атомния век – а способността да променим себе си. (Махатма Ганди)

22. Човекът не е създаден, за да търпи поражения. Човек може да бъде унищожен, но не и победен. (Ърнест Хемингуей)

23. В едно общество, където всички са виновни, единственото престъпление е да те хванат. В един свят на крадци, единственият смъртен грях е глупостта. (Хънтър Томпсън)

24. Лозунгът на истинската демокрация – не е „Нека това да направи правителството“, а „Дайте да направим това сами.“ (Дуайт Айзенхауер)

25. Дори път от хиляда мили започва с една крачка. (Лао Дзъ)

26. Човек. Той жертва здраве за да прави пари. След това харчи пари за да възстановява здравето си. Той чака бъдещето и не се наслаждава на настоящето; в резултат на това не живее нито в настоящето, нито в бъдещето. Той живее така, сякаш никога няма да умре, и умира, без никога да е живял в настоящето. (Далай Лама)

27. Ние сме поколението на най-силните и най-умните хора, които някога са живели. С потенциал, който се разпилява напразно. Цяло поколение служители на бензиностанции, работници, сервитьори – роби в бели якички.

Рекламата ни кара да купуваме коли и парцали. Ние работим усилено омразна работа, за да купуваме неща, които не ни трябват. Ние сме доведените деца на историята. Нито с цели, нито с място. По наше време нямаше нито голяма война, нито голяма депресия.

Нашата велика война е духовната. Нашата велика депресия е нашето съществуване. Внушаваха ни по телевизията, че един ден ще станем милионери, филмови, рок и спортни звезди, но ние не станахме.

Постепенно това ни застигна и ни вбесява, страшно ни вбесява. (Чък Паланюк)

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post