чт. апр. 25th, 2024

Лекарят на душите – Гян-мудра

2 gyan Mudra

Щастливият човек – е спокойният човек. Той не се безпокои за проблема, той не реагира на външни дразнители. Той се е научил да живее в хармония с околния свят и с радост и благодарност посреща всеки нов ден.

Можем ли ние също да живеем с удоволствие и да поддържаме  спокойствието си, без значение какво се случва? Това е напълно възможно. Особено ако прибегнем до помощта на  вълшебна мудра.

За какво е тази мудра?
Гян-мудра (известна също като мудрата на знанията) – е лекар на душата. Тя неутрализира негативното и дарява омиротворение. Ако не сте доволни от живота си, често се тревожите с повод или без, или сте раздразнени и депресирани, тази мудра ще бъде вашето спасение.

Техника на  изпълнение
Седнете удобно. Гръбначният стълб трябва да е изправен  (за да не се чувствате неудобно, можете да поставите възглавница). На всяка ръка трябва се съединят върховете на показалеца и палеца така, както е показано на картинката.

Отпуснете ръцете си. Обикновено тази  мудра се изпълнява в поза  лотос. В този случай можете да премахнете напълно напрежението в китките, като положите  ръце на коленете си.

За да се премахне „блуждаенето на ума“, се фокусирайте  върху дишането си:  вдишване- и вие се изпълвате  с щастие и просперитет,  издишване – и вие се отървавате от натрупания негативизъм, пречиствайки  тялото и душата си. Дишането не трябва да бъде дълбоко, по-скоро спокойно и безметежно.

В допълнение, когато изпълнявате  мудрата, можете да пеете мантра. Най-ефективната мантра  за тази мудра е  ОМ. Просто я  повтаряйте, пейте я  на глас или наум. В този случай вие  можете не само да излекувате душата си, но също така и да се отървете от проблеми и неприятности.

Забележка: няма нужда да се броят повторенията на мантрата Ом. Просто се отпуснете и се забавлявайте.

Колкото повече практикувате тази мудра, толкова по-бърз и по-ефективен ще бъде резултатът.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post