вт. апр. 16th, 2024

20 правила за щастлив живот според шаманите

shaman

Шаманите съществуват от древни времена като отделна каста  хора. Те са уникални с това, че са свързани с природата и притежават тайни знания, получени директно от духовете и самата Вселена. Не  всеки може да развие такива способности чрез редовна практика. Затова днес хората се обръщат към екстрасензи за помощ и изцеление.

Много от нас биха искали да имат свръхестествени сили. Правилата на живота на шаманите ще ви помогнат да намерите тези вътрешни сили. Или просто да станете по-щастливи – живеейки в хармония със себе си и със света.

Своите свръхестествени сили шаманите получават по рождение.

Правилата на живота и равновесие със света

Най-главният принцип, по който живеят шаманите – това е принципът на доброто. Те се стараят не просто да не причиняват вреда на хората, а да не отмъщават за злините. Тяхната мъдрост ни учи да бъдем безразлични към злото, което ни се причинява. Защото след като чука на врати, които не се отварят, злото само ще престане да идва при вас.

Задължително отговаряйте на доброто с добро. Защото, когато ви дават нещо, обикновено искат да им се даде друго в замяна. Когато правите добро със своите ръце, вътре във вас се появява прекрасно чувство, което искате да почувствате отново.

Правилната реакция на лошите пожелания по адрес – това е мислено пожелание за добро. Така ще бъдете в състояние да неутрализирате заплахата, а в същото време да подобрите и собствената си съдба. Дори и към най-неприятните хора се опитвайте да се държите търпеливо. В края на краищата, вие не знаете каква роля ще играе този човек: да се предскажат превратностите на живота е трудно.

Старайте се да бъдете щастливи и да радвате другите. Защото да тъжите и да вдигате ръце е по-лесно от намирането на радост в живота. Оптимизмът, всъщност, е доста заразителен, затова вие ще можете да предавате и на другите своята позитивност.

Не рискувайте живота си, когато това не е оправдано. Разсъдителността е вашият постоянен помощник.

Преди да мислите как да промените нечий характер, опитайте се направите това със себе си. Малко вероятно е, че ще ви бъде лесно.

Миналото – това е, което вече е отминало. Не го възхвалявайте – достатъчно е да уважавате миналото. Постоянното връщане към миналото не е най-добрият начин за въздействие върху вашата съдба.

Магически правила на шаманите за привличане на късмет в живота

Не изхвърляйте нищо в затворени водоеми, тъй като в тях водата не циркулира. Вие можете да се застоите на едно място и да престанете да се развивате и да се усъвършенствате.

За да възстановите силите си след тежък ден, включете спокойна музика, която да ви отпуска. С нея ще можете да възстановите увредената си аура.

Събирайте камъни, които лежат на брега на река и с техните води с мийте. Те са пълни с енергия, която са попили от движението на вълните. Ако ги подържите в ръцете си, вие ще почувствате прилив на енергия и сила.

През пролетта е желателно да се събират пъпките на растенията. В тях се съдържа много енергия и се концентрират всички най-полезни вещества, които дървото изсмуква от земята.

За енергийно очистване е необходимо само едно: достатъчно е веднъж да ви намокри топъл летен дъжд. Това дори може да ви повиши настроението и да ви обгърне полъх от добри спомени от детството.

Огромен положителен заряд с енергия за цялата година можете да получите, ако се изкъпете в деня на лятното слънцестоене. Така ще поддържате връзка с предците си и ще направите нещо полезно за себе си.

Това са правилата на живота на шаманите, те със сигурност ще ви помогнат да бъдете по-щастливи и да постигнете хармония с природата.

Трите причини за заболявания според шаманите

Шаманите не са магьосници, те са  хора, които могат да достигат състояние на по-високо съзнание и са способни да възприемат и комуникират по начини, невъзможни при нормални условия.

Посредством трудно и дълго обучение шаманите са способни да поведат високото съзнание, докато са отделени от физическото тяло и пътуват във вътрешния си свят, без да бъдат  засегнати от времето.

Шаманът прави много ясна разлика между лекарството на тялото и това на духа и ги вижда като допълващи се.

Ако човек се прибере със стрела в крака, не е моментът да се влиза в транс. Трябва да се извади стрелата от раната, да се спре кървенето, да се предотврати инфекцията и да се подпомогне оздравяването.

Време е за лекарството на тялото и шаманските общности знаят много неща и по тази тема.

За да се справи със заболяването, традиционният шаман обръща голямо внимание на връзката между причина и следствие.

Знаем, че през живота физическото тяло преминава през няколко трансформации.

Тялото се разболява от вируси, има инциденти, имаме ожулвания, порязвания, рани и дори счупени кости понякога.

Понякога страдаме от сериозни наранявания или от някои сериозни вътрешни заболявания – рак, множествена склероза, сърдечни заболявания, хепатит – и, в крайна сметка, остаряваме, а физическото ни тяло се деформира и умира.

От шаманска гледна точка това са само следствия. За истинското лечение не е достатъчно да се лекуват само следствията и да се потискат симптомите с лекарства. Трябва да се обърне внимание на причините.

От гледна точка на шамана, има три класически причини за заболяване, които, без да е изненада, не са бактерии, микроби или вируси, а по-скоро вътрешни състояния.

1.    Дисхармония

Първата причина е дисхармонията, която се случва, когато хората изгубят връзка, важна за тях в живота, или когато са лишени от чувството за принадлежност.

Например, дисхармония се появява, когато при възрастна двойка единият от тях умре.

Често се случва до година и половина другият да се разболее от нещо сериозно и да умре.

Дисхармонията намалява личната сила, което от своя страна ни прави уязвими към заболявания.

2.    Страх

Втората причина е страх. Човек, който има хроничен страх, е омаломощен отвътре и е уязвим към заболяване, понеже страхът намалява работната способност на имунната система.

3.    Изгубване на душата

А  третата главна причина е изгубването на душата.

Ето нещо интересно. От шаманска гледна точка, изгубването на душата е най-сериозната диагноза и е причината за най-важните заболявания и преждевременна смърт.

Само че в трактатите по традиционна медицина не се споменава нищо по този въпрос.

Какво представлява загубата на душата? Загубата на душата нанася сериозна рана върху вътрешното сърце на човека – вътрешната му същност, на това кой е и какъв е.

Обикновено раната е в резултат на фрагментиране на същността му.

В нашата култура загубата на душата често се свързва с травма.

Например, дете което е било тормозено на училище или е било малтретирано от някой, който би трябвало да се грижи за него. Загубата на душата се случва в резултат на малтретиране, както е в случаите на изнасилване или пребиване.

Загуба на душата може да се случи в резултат на предателство, горчив развод, травматичен спонтанен аборт, ужасна автомобилна катастрофа и дори операция.

Много от младите хора, които отидоха да се сражават в Ирак и Афганистан, се завърнаха травмирани, понеже са понесли ужасна загуба на душата.

За съжаление западните лекари нямат какво  да предложат като истинско лечение и много от тях продължават да са травмирани.

Симптомите на загуба на душата са:

Усещането, че си раздробен, че не си напълно на себе си, неспособността да чувстваш или да получаваш обич, блокиране на паметта –  когато човек не може да си спомни части от живота си.

Изпадането във внезапна апатия и безразличие, липса на радост, инициатива, или неспособността да чувстваш радост, и дори предразположението към самоубийство или пристрастявания.

Загубата на съкровени неща често се проявява като тъга и отчаяние, което предизвиква класическите симптоми на загуба на кръв – депресия.

От традиционната гледна точка на заболяването често се гледа като на натрапване – нещо, което влиза в тялото отвън и което не принадлежи на тялото.

Това е вярно, когато става дума за вирус, стрела или форма на негативно мислене.

Най-важният проблем е загубата на сила или загубата на част от душата, което позволява на заболяването да влезе и да се прояви в тялото.

Това е проблемът и тук шаманът изиграва най-важната си роля.

В съответствие с шаманската традиция, лечението се извършва на етапи.

Първият етап включва нещо, което може да се нарече увеличаване на силата – процес, в който шаманът дава повече сила на пациента.

Вторият етап е да се диагностицира проблемът, да се открие причината и да се усети резултатът от нея върху тялото на пациента.

Третият етап включва самия процес на лечение.

Четвъртият етап е критичен. Това е възстановяването на загубената душа.

esotericblog

© 2018  energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Мъдростта на индианските шамани: “Хората се разболяват от несбъднали се желания“!

„У Душата няма да се появи дъга, ако в очите няма сълзи“. Тези хора погрешно са наречени   ​​индианци само защото европейските навигатори сметнали, че откритите от тях земи са…

Киану Рийвс: „Ненавиждам света, в който мъжете обличат жените си като проститутки“

„Ненавиждам света, в който мъжете обличат жените си като проститутки, излагайки всичко, което трябва да бъде скрито. Където няма понятия за чест и достойнство. Където жените не искат деца, а…

© 2018  energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post