чт. мар. 28th, 2024

Вижте кои са главните причини, поради които нямате толкова пари, колкото ви се иска

пари

А има и хора, които не изпитват финансови проблеми,   имат много пари и могат да си позволят всичко, което  иска душата им.

Вероятно всеки от нас изпитва естествената потребност да живее  в изобилие, но по-голямата част не постигат това. Мнозина живеят от заплата до заплата. Други могат да си позволят нескъпи удоволствия и  достъпен отдих, но те също не живеят по начина, по който биха искали.

А има и хора, които не изпитват финансови проблеми, които имат много пари, които могат да си позволят всичко, което  иска душата им. При това едните постоянно се оплаква от липсата на пари, а другите просто  постигат финансовите си цели.

Защо се случва това? В основата на всичко това лежат 9  основни причини.

1. Аз нищо не правя

Задайте си въпроса, какво   правя аз за да се промени радикално финансовата ми ситуация? Всеки ден ходите на една и съща работа, чакате кога ще  повишат заплатата ви, а това все не се случва.
 
2. Липса на мотивация

При липса на мотивация се губи смисълът и  може да възникне следният въпрос: „Защо трябва да правя нещо по въпроса, ако всичко ме устройва?“   Липсата на мотивация дава възможност на човека да не излиза от зоната си на комфорт. Мотивацията е важна за  да продължим напред докато постигнем желания резултат.

3. Нискоефективни действия

Аз правя нещо, но нищо не се получава. Искам да печеля много пари, но  работя там, където ги няма. В резултат на това всичко, което правя, не ми носи пари.

4. Страхове

Страхът има една особеност – той възпира, сковава, потиска пречи на действията и на различни промени живота.  Много хора се страхуват да имат много пари, защото в съзнанието им  многото  пари са много проблеми. Или още по-лошо, ако имат много пари може някой да им ги вземе. Излиза така, че ние се боим и затова не се развиваме.
 
5. Ограничаващи убеждения

„Парите развалят хората.“ „Аз никога няма да стана богат.“ „Парите си заработвам чрез упорита работа.“ Всички това са  ограничаващи убеждения. Те оставят своя отпечатък върху нашите действия и са сериозна пречка към  нашите големи пари.

6. Вторични ползи

Защо за вас е изгодно да имате това, което имате? Защо за вас е изгодно да не разполагате с много пари? Защо не трябва да се развивате? В повечето случаи за човек е изгодно да се намира в тази ситуация, в която той се намира  и нищо да не променя.

Задайте си въпроса, в какво е вашата изгода? И може би  ще получите за себе си един много неочакван отговор, който ще ви позволи да погледнете на ситуацията от друг ъгъл.

7. Родови сценарии

Човек е част от своята родова система. В гените му се  съдържа информация за всички истории, свързани с пари, случили се в рода му. И често това  не са само  истории за богатства, а и истории за  загуба на пари.

8. Карма

В този живот душата е дошла  с определен опит,  който тя е  получила в други епохи. Информация за този опит се съхранява в нашите гени и в дълбините на нашата психика. Много често този опит е една от основните причини човек да няма пари в този живот, да няма достатъчно доходи. В случая работи  законът за причината и следствието, понякога наричан карма, който се отразява на паричния поток.

9. Финансова неграмотност

Незнание  на законите  на парите и законите на пазара. Имате  пари, но те не работят: лeжaт в банката за черни дни или някъде у дома. В резултат на това вместо да се погрижи за  увеличаване на своя капитал, човек стои на едно място.

Какво да се прави?

Променете мисленето си,  променете отношението си към парите.
    Започнете да предприемате активни действия.
    Станете финансово грамотни.

Упражнение

Вземете лист хартия и начертайте на него две колони. В  лявата  напишете всички неща, които правите за да промените финансовата си ситуация. В дясната напишете всичко, което не правите.

В коя колона записахте  повече неща? Ако са в лявата си задайте въпроса: „В какво греша?“. Ако полагате  много усилия за да се промени вашето финансово състояние, но резултат няма, тогава ще трябва да се види какви ограничения имате в рода си  и в кармичния  опит на душата.

Ако, обаче, в дясната са повече, трябва да промените стратегията си по отношение на парите  и тогава нещата ще започнат да се подобряват.

80% от всички проблеми са в самия човек, а само 20% имат по-дълбоки родови и кармични причини.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post