чт. апр. 18th, 2024

В нашата Вселена късметът спохожда само щастливите хора!

щастие
 
Външно човек е спокоен,  вътре в себе си той е щастлив и се чувства добре. Точно тази  комбинация от радост и спокойствие е   най-доброто решение за получаване на добро здраве и създаване на  добра съдба.

Има няколко компоненти, които изграждат успехите в живота. Един от тези елементи е вътрешното състояние на човека. Защото каквито  вътрешни вибрации излъчва един човек,  на такава магистрала в  живота се оказва.

По този повод дори има и поговорка: „Вие сте там, където са мислите ви“. Но  дори и сред различните видове позитивни състояния, има едно особено важно. Това е  състоянието на щастливия  човек.

Когато наблюдавах  някои свои успешни приятели, интуитивно усещах, че има нещо, което ги обединява. Хората бяха различни, на различна възраст и с различен пол, занимаваха се с  различни видове бизнес, живееха в различни градове. Въпреки това  ясно  се чувстваше някаква прилика между тях. Но каква бе  точно тази прилика, не можех да разбера.

Докато една млада жена, собственик на верига от автомагазини, спонтанно даде  отговор на въпроса ми.

– Ти наистина ли не разбираш защо моят бизнес се развива активно?

В отговор започнах да мърморя нещо за икономиката, маркетинга, обслужването на клиентите, грамотен персонал и т.н.

– Всичко това е вярно. – отговори тя – Но има и друг важен момент. В този свят късмет имат само щастливите хора.
 
– Не разбрах. – още повече се изненадах аз. – Обясни.
 
– Всичко е много просто. – Отвърна тя.  – Аз още рано сутринта се настройвам на  хубав слънчев ден. Дори ако е дъждовен денят, в сърцето ми е  слънчево. И аз благодаря на Бога за това, че живея на тази планета (а някой вече го няма), вярвам, че Той чува благодарността ми, и от това настроението ми става още по-хубаво.

Тоест аз се чувствам абсолютно щастлива. И колкото по-щастлива ставам, толкова по-добре се развива моя бизнес. Отнякъде се появяват правилните хора,  идва правилната информация, клиентите ме намират сами , и всичко върви както трябва. Като че ли светът реагира на състоянието ми, опитвайки се да ми изпрати още  повече щастие.

Замислих се. И тогава започнах да си спомням други хора, постигнали успехи в живота. Нещо подобно можеше да се види и у  тях. Например, един приятел ,  треньор по бойни изкуства, който бе обучил няколко европейски и световни шампиони, каза веднъж.

– От голямо значение е настроението,  в което човек идва на тренировка. Защо някой професионален спортист получава травма след като неговите тренировки  са  доведени до автоматизъм?  Какво става, случва се по невнимание? Не,  по-различно е .

Той идва на тренировка в лошо настроение, обиден, разочарован, ядосан, и т.н. В резултат – травма, а  тези, които идват да тренират в позитивно състояние и по време на тренировката се забавляват, се връщат у дома живи и  здрави, и научават още нещо.

Друг важен момент споделя и моят треньор, който е и успешен бизнесмен.

– Утре започва тази вечер. – казва той. – В каквото настроение си лягате вечер, такъв „огледален образ“ ще наблюдавате утре. Защото  енергията за утре вие я трупате  днес, и особено преди лягане. Бъдете  преди лягане в състояние на спокойна радост, и ще видите – как събитията ще се случват на следващия ден. Това, между другото, е една от „тайните“ по привличане на събитията от живота ви. Обърнете внимание.

Оказва се, че да бъдем щастливи е не само добре, но е и изгодно, колкото и странно да звучи. Разбира се, това не означава, че трябва да прекарвате деня в танци.  Не, разбира се. Радостта може да бъде вътрешна.

Значи – външно човек е спокоен, но вътре той е щастлив и се чувства добре. И тази  комбинация от радост и спокойствие е   най-доброто решение за получаване на добро здраве и създаване на  добра съдба.

Успех и късмет на всички!

esotericblog

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post