пт. апр. 19th, 2024

Китай създаде двигател, нарушаващ законите на физиката (видео)

emdrive-NASA-leaked-paperКитай съобщи за създаването на работен образец на двигателя EmDrive от учени от Китайската народна република, чието действие все още не е обяснено в рамките на законите за запазване на енергията.

Видеото не предоставя технически подробности. Твърди се, че двигателят скоро ще бъде тестван в космоса. Изданието оценява видеото като „рекламно“, а един от потребителите на Reddit нарече съответната насока на изследванията „нова лисенковщина“.

През декември 2016 г. китайски учени заявиха, че прототипът EmDrive е тестван на борда на космическата лаборатория Tiangong-2. Тогава подробностите също не бяха съобщения.

Двигателят EmDrive е устройство от магнетрон, който генерира микровълни и резонатор, който натрупва енергия от колебанията им. Отвън устройството прилича на кофа.

Такава конструкция позволява, според инженерите, да се преобразува излъчването в тяга, което не намира обяснение според законите за запазване на енергията. Енергийна  установка на базата на EmDrive би достигнала края на Слънчевата система не след няколко десетилетия, а след няколко месеца.

През ноември 2016 г. група учени от НАСА публикуваха статия за EmDrive в реферирано научно списание. Там се съобщава, че EmDrive във вакуум развива тяга от 1,2 милинютона на киловат. Рецензентите не успяха да намерят грешки в тестовия стенд и агрегата, а авторите на работата – обратна сила, отговаряща на развиваната от EmDrive реактивна тяга, който трябва да присъства в съответствие със закона за запазване на импулса.

 

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post