вт. апр. 16th, 2024

Кевин Томпсън: Единствената причина за всички разводи

Кевин Томпсън, експерт по семейни отношения, разказва за това, което причинява разпадането на повечето романтични отношения.развод

Убеден съм, че причина номер едно за всички разводи не е изневярата, не са финансовите проблеми и не са непримиримите различия в характерите. Всичко това са само симптоми на много по-дълбок проблем.

Струва ми се, че основната трудност за участниците в любовната връзка е нежеланието им да инвестирате в брака си. По тази тема може да се организират безкрайни дебати. Дали хората се интересуват от интереса да инвестират в брака си затова, че са престанали да се обичат? Или може би те са спрели да се обичат един друг поради мързела си?

Както и да е, многобройните проучвания, проведени по тази тема, доказват, че можем да повлияем на чувствата си, като умишлено инвестираме повече усилия в тях от обикновено.

Както знаете, ние започваме да обичаме повече това, което сме получили с много усилия и инвестиции. Ако сте спестявали две години за нова кола, тогава със сигурност ще ви харесва много. Същото е и при взаимоотношенията: пламъкът на любовта трябва постоянно да се поддържа с „дървата“ на грижите и ухажването. Обичаме всичко, в което влагаме време, енергия и пари. Страст, интерес и обич никога няма да възникнат към това, което сте получили даром и без усилие.

Помислете какво означава това за брака. Вие ще започнете повече да обичате вашия съпруг, ако всеки ден полагате усилия да живеете с него в хармония. Качеството на вашия брак е резултат от вашите усилия. Ако непрекъснато се карате и не се понасяте един друг, най-вероятно причината не е в това, че сте спрели да обичате. А защото не поискахте да поддържате пламъка на любовта.

От друга страна, това също означава, че ако чувствата ви към партньора отслабват, те все още могат да бъдат спасени.

Всяка седмица общувам със съпрузи, у които нещо се е объркало. Обикновено след първата среща с тях им давам на всички едни и същи съвети: по пътя у дома си преразказвайте историите за първата си среща. И за това какво ви е привличало един към друг. Също така е полезно да си спомните какви  общи мечти сте имали преди няколко години.

Това е нещо като археология. Понякога трябва да поровите дълбоко в дълбините на душата си, за да откриете заровените вълнения и спомени под разкопките. Простите спомени за това, как някога сте се чувствали добре, ще ви накарат отново да почувствате любов и привличане.

Но ако всичко е много по-сложно?

Предлагам ви всеки ден да повтаряте пет прости процедури, които могат да възстановят любовта между вас и вашия съпруг.

Питайте вашия съпруг как е преминал неговия ден

Това не му трябва на него. Вие се Нуждаете от това. Трябва да си напомняте всеки ден, че не ви е трудно само на вас. Покажете интерес към живота му. Интересувайте се от това, което се случва с него, след като той стъпи на прага на апартамента.

Винаги го целувайте по време на среща и раздяла

Целувката е мощен стимул за физическата и емоционална връзка между хората. Тя също така служи и като напомняне, че все още сте съпруг и съпруга. Целувайте съпруга си, когато отива на работа и когато се връща от нея. Превърнете това в навик. Дори и да е рутина.

Пишете му

Питайте съпруга си за това, какво се случва в деня му. Може би точно сега се чувства особено депресиран. И има нужда от емоционален съюз с този, който го подкрепя.

Разбира се, обаждането може да не е винаги подходящо. Така че не се колебайте да напишете нещо романтично по електронната поща. Или в Skype.

Говорете. Най-малко пет минути на ден

Всяка връзка изисква говорене. Няма време през деня? Говорете поне пет минути на ден преди да си легнете. Или на закуска: не дъвчете мълчаливо. Изключете телевизора, телефона. Просто говорете този, с кой сте сега.

Това може да бъде трудно – особено когато вашето постоянно внимание е погълнато от децата. И все пак ще трябва да намерите време за вашия партньор – независимо от вашата работа.

Прегръдка

Най-малко 30 секунди веднъж на ден.

Преди да отидете на работа, седнете на масата или лягате, прегръщайте се със съпруга си. Физическите прегръдки карат вашата душа и ум да установяват дълбока връзка с другия човек.

Проучванията показват, че прегръщането намалява кръвното налягане и също така ви свързва по-силно с човека, с когото се прегръщате. Може дори да се подобри паметта ви! Физическото докосване не е само секс.

Бракът ви не изисква нищо друго освен намерение всичко да поправите. Щастливо семейство е такова семейство, в което и двамата съпрузи разбират колко лесно е да загубят това, което имат. Не изневярата унищожава брака, а апатията.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post