пт. апр. 19th, 2024

Бягайте далече, ама много далече, от любителите на слънчогледови и тиквени семки!

семена

„Хранителните“ психолози твърдят, че страстните любители на семки – не тези, които ги гризат от време на време, а тези, които не могат да живеят и един ден без тях – в момента си забраняват агресия към околните.

Оказва се, че страстта към тиквените и слънчогледови семки е свидетелство за много опасен манталитет.

Има цяло ново направление в психологията, което изучава връзката на отношението на човека към храната и особеностите на неговия вътрешен свят. Според наблюденията на психолози, които развиват тази област, това, което ядем отразява пълната картина на нашето подсъзнание.

„Хранителните“ психолози твърдят, че страстните любители на семки – не тези, които ги гризат от време на време, а тези, които не могат да живеят и един ден без тях – в момента си забраняват агресия към околните, трупат злоба у себе си и не изразяват истинските си чувства към близките. Да, очевидно те са – външно- готини и приятни, но отвътре кипят бури от гняв и недоволство.

Механизмът е както следва. Какво правим със семките? Гризем, задавайки непосилна работа на зъбите. Никой не не поглъща семките, не ги смила с миксер.

Смисълът на семките е в това – да бъдат раздробени, натрошени, смачкани, което от гледна точка на психиката е израз на агресия. Тази, която толкова съвестно трупат у себе си любителят на семки.

Защо това е опасно? Тъй като семената са твърде малки и агресията е твърде много. Първо, малките зърна стават нещо като наркотик, и у човека се наблюдават всички признаци на срив, ако той изведнъж се окаже без семки.

Тогава агресията започва бавно да избива навън – засега само на мястото, където на човека му правят забележки за семките, забраняват му да ги дъвче или се надсмиват над детската му страст. А ако парата намери малка дупка – тя излиза навън!

И тя излиза – страшна, презряла, безмилостна. Така както умеят да унищожават света около себе си любителите на семки, не може никой – защото обикновените хора, понякога отварят клапана за агресия, а тези, които се опитват да бъдат миролюбиви с пакетче семки в ръка, задължително ще отгледат у себе си демон.

Така че ако имате страст към семките -най-добре потрошете няколко сервиза. Ще се почувствате по-добре.

 

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post