ср. апр. 24th, 2024

За мъртвите никога не трябва да се говорят лоши неща, а знаете ли защо?

BolnEgregor

Защото покойникът попада под защитата на егрегор

Чували сте израза: За мъртвите или само добро, или нищо.   Дори ако човек е водил не особено добродетелен живот, след като  умре   той придобива своеобразен социален имунитет: за мъртвите не се говори лошо.

Каква е причината за тази  традиция?

 

В света има огромен брой енергийни структури – егрегори. Към тях спадат всякакви религии, всякакви общности,  социални групи от хора (пенсионери, студенти, майки, деца и така нататък).  Егрегор имат  всички компании, фирми, предприятия. Дори и гробищата имат много плътно и активно енергийно поле.

Егогор се образува под влиянието на мисли, действия, преживявания на определен брой хора и понякога и същества от други измерение.  Човек след смъртта си попада в  енергийната система на друг свят, и поне за известно време става част от нея.

Без значение какво име се използва: егрегор на смъртта, Бог, Оня свят, Космос – във всички случаи душата на починалия се сдобива с  надежден защитник. Неприятни думи, подигравки, умишлено повреждане на личните вещи на починалия и други неприлични действия активизират егрегора.

Той защитава своя подопечен, като „удря по носа“ този, който го е засегнал. Говорейки за мъртвите лошо, можете да  си навлечете различни проблеми, вариращи от загуба на портфейла  до  смъртоносна болест. Егрегорът не анализира доколко неговата „частица“ (душата на починалия) е била неправедна в живота си.

Той се интересува само от това да  защити  своя елемент и следователно, и себе си като цяло. По същия начин действат и другите енергийни структури, просто хората не винаги разбират, че възникналите проблеми са свързани с погрешно поведение по отношение на някои егрегори.

Покойният не може да се  оправдае

Всеки може да се защитава. Дори и най-големите престъпници могат да използват услугите на адвокат, получавайки шанса да докажат своята невинност. А починалият е  лишен от това законно право. Душата му, след като напусне  материалния свят, губи контакт с живите хора и техните нрави.

Тя отива отвъд границите на видимия свят и попада на място, където човешкият съд е безсилен. Ако убиецът умре, той няма да бъде вкаран в затвора. Същото   се отнася си за злословията по негов адрес, които трябва да бъда прекратени. За мъртвите не се говори лошо, тъй като никой няма това право. Починалият вече е на друго ниво, където с него ще се „заемат“  други сили.

От християнската гледна точка той ще се яви пред Бога;  от индуистка – ще изпълни своята карма. Във всички случаи, починалият ще получи наказание, съизмеримо с неговото поведение. Но живите хора не трябва да участват в осъждането: това кара човека да страда, като  непрекъснато превърта в  ума си лошите си постъпки.

Покойният може да атакува

През първите 40 дни душата все още е много привързана към познати места и хора. Ако човекът е  живял, без да  спазва социалните норми и закони, значи е голяма  вероятността процесът на умиране и прощаване с тялото  му да се окаже много тежък.

Такава душа е развълнувана и възбудена, тя се мята от точка в  точка и винаги се намира близо до роднини, приятели, познати. Мъртвите се  тревожат  от критичните думи, омраза към тях, обиди. Душата може да се  разтревожи и да забрави за основната си задача:  да  премине в друг свят, а вместо това да реши да „порази“ нарушителя. Колкото по-силна е енергията на починалия, толкова по-тежък и силен ще бъде неговият „отговор“.

Можете просто да изпуснете тежък предмет на крака си, или внезапно можете да объркате газта със  спирачката и да попаднете в тежка катастрофа. Отмъщението на душата е импулсивно, нейната цел е да спре злословията. Понякога мъртвите, обидени от живите,  чупят  огледалата, хвърлят собствената си снимка от масата, преместват любимите си неща. Това е лека версия на молбата им да спрете да говорите лошо за тях.

Да се говори злобно за познати – е лош тон във всяка една ситуация. И е по-добре да мълчите, отколкото да обвинявате починалия за минали грехове. Този човек вече не съществува и отсега нататък няма да навреди на никого. Много по-разумно е да се опитаме да простим на починалия и да му помогнем, като му запалим свещ или искрено се помолим за него.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Изследване: Съзнанието не напуска човека дори и след смъртта му

 Учени от университета в Саутхемптън са провели интересно изследване. Те смятат, че са доказали, че част от съзнанието на човека продължава да съществува и след смъртта му. Проучването  продължило четири…

Фантастична “Стълба в небето” се появи след смъртоносна автомобилна катастрофа в Грузия

Жена, която минавала с колата си покрай автомобилна катастрофа в Грузия миналия месец, направила снимка на нещо, което някои нарекоха”Стълба в небето”. Аниза Ганон щракна няколко снимки за шефа си,…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post