пт. мар. 29th, 2024

Евроценности: Германският министър Барбара Хендрикс сключи еднополов брак

41182734_303Месец след началото на регистрирането на браковете между лица от един и същи пол, министърът на околната среда на Германия Барбара Хендрикс реши да легитимира отношенията си. Това е първият случай в германското правителство.

Министърът  на околната среда на Германия Барбара Хендрикс (Barbara Hendricks) във вторник, 31 октомври,  обяви, че е сключила брак с учителката Valerie Vauzanges. Церемонията се е състояла в понеделник в родния  град на Хендрикс  – Клев.

Германският министър оповести сексуалната си ориентация още през 2013 г., тя познава любимата си от около двадесет години. Валери  Возанж, освен германско, има и френско гражданство и е с 9 години по-млада от 65-годишната Барбара Хендрикс.

Първият хомосексуален брак в Германия бе сключен на 1 октомври 2017 г. Тогава свидетелство за  сключването на брачен съюз в кметството в берлинския квартал Шьонеберг получиха 60-годишният Бодо Менде   и 59-годишният Карл Крейл.

Как бяха легализирани хомосексуалните бракове в Германия?

Законопроект, предвиждащ пълно и равно признаване на еднополовите бракове, получил във ФРГ названието закон за „брак за всички“, бе приет с мнозинство от гласовете на депутатите от Бундестага на 30 юни. 393 депутати гласуваха за документа, срещу – 226, четири бяха въздържалите се.

Меркел бе против.

На снимката: Барбара Хендрикс (вдясно) със съпругата си/съпруга си

По DW

Езотерика: Какво е идеален брак

За идеален брак може да счита съвкупление на всички развити планове на партньорите. В  случая броят на плановете трябва да бъде един и същ, в противен случай връзката неизбежно ще…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post