пт. апр. 19th, 2024

Знаете ли, че Днес е най-прекрасният ден в живота ви!?

денВ живота ни много неща се случват внезапно, а много случайно.

Само си представете, ако при раждането си ние получаваме един специален  плик. Този плик трябва да бъде отворен, когато навършите 18 години. Да речем.

И в този ден се събират всички роднини и приятели. Всички са облечени елегантно и са забавни. Вие също. Мама и татко държат речи. Да, сега е дошло времето да се отвори плика. Може би някои дори ще се разплачат. Мама със сигурност.

Вие духате свещите на тортата за рождения ден, и изваждате писмото от специалния плик. Ето какво е написано на него:

На 16-ти март 2018 ще срещнеш бъдещия си съпруг.

На 15 януари 2019 г. ще получиш предложение за работа на мечтите си.

На 5-ти февруари 2020 г. ще научиш, че ще станеш майка.

Да, много такива дати са написани. За деня, когато ще си купиш първия дом. Когато ще срещнеш близък приятел. Когато ще си вземеш куче. Когато случайно ще намериш евтин билет за полет до страната на мечтите си. И други такива добри дни.

Ти ще   отбележиш тези дни с червен маркер на календара на стената, и ще ги чакаш с нетърпение.

После си лягаш и знаеш, че утре този ден ще настъпи. И ще заспиш с прекрасно очакване.

На сутринта скачаш с първия тон на алармата, поглеждаш радостно през прозореца и казваш на новия ден: „Здравей!“ След това малко ще потанцуваш пред огледалото по бельо. Може би дори ще попееш. Обличаш красивите, любими дрехи, наслаждаваш се на ароматно кафе. Гримираш се, усмихвайки се в огледалото, защото всичко ще бъде добре днес. Ти знаеш точно какво ще се случи днес, нещо голямо!

Но ние не получаваме такъм плик при раждането, нито на следващия ден. Аз поне не съм получила . И слава Богу. Всички прекрасно ми се случва внезапно и случайно. И аз никога не знам как и кога.

И така.

Ами ако когато се събудиш утре сутринта решиш, че този ден е точно днес? Какво невероятно нещо ме чака днес? Да предположим, че аз не знам със сигурност. Какво би станало ако скоча от леглото днес с радост? Днес ще кажа на новия ден „Здравей“. Днес ще облека любимите си дрехи. Ще се гримирам с усмивка в огледалото.

Ами, просто никога не се знае. Ами ако днес е този ден?

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post