пт. апр. 26th, 2024

Какво ще ни донесе ретроградният Меркурий

меркурий

От 3 декември планетата на движението, документите и общуването Меркурий,  за последен път тази година ще промени своето движение в обратна посока.

Ретроградният Meркурий ще започне да се движи назад на 3 декември 2017 г. и ще продължи така до 23 декември 2017 г. Това състояние на планетата ще доведе до забавяния, задържания, закъснения, объркване във всички дела и начинания, за които отговаря Меркурий: контакти, пътувания, премествания, разговори, документи и информация.

Ретроградният период на движението на планетата означава, че нейното движение е обърнато, назад, както казват астролозите. Ако гледате  това небесно тяло от Земята, ще ви изглежда, че се движи в обратната посока по зодиака. Но това е само оптичен феномен – в орбитата си около Слънцето Меркурий продължава да се движи както преди.

Всеки период на ретроградността на Меркурий продължава около 20 дни.  По това време е трудно да се концентрираме. Може да се появи неустоимо желание за промяна, но това обикновено е илюзия. Ето защо е по-добре да не започвате нищо ново в периода на ретроградния Меркурий.

Меркурий е планета от контактите, договорите, информацията, интелектуалната дейност, бизнес, пари и търговия. Тя е свързана с пътуване и транспорт, преговори, обучение, подписване на документи. Меркурий е отговорен за паметта, речта, ораторските умения, логиката и интелигентността.

Договорите, сключени по време на ретроградния Меркурий, ще се сблъскват с постоянни трудности. Бизнесът, започнат по това време, ще има постоянни проблеми в меркурианските насоки. В астрологията се смята, че Меркурий се връща в жизнените точки, които трябва да бъдат преразгледани,  разбрани и осъзнати, за да могат тези сфери на живота да станат по-съвършени  в бъдеще.

В периода на ретроградния Меркурий не се препоръчва:

– Смяна на работата, започване на нов бизнес.
– Започване на проекти в областта на информацията и комуникациите, продажбите, преговорите и посредническите дейности, образованието, търговията, комуникациите, транспорта.
– Преселване, наемане или купуване на недвижими имоти.
– Подписване на важни документи, договори. Условията на договора скоро ще бъдат преразгледани.
– Закупуване на автомобили, оборудване, средства за връзка. Най-вероятно тази техника ще се повреди и ще работи лошо.
– Сключване на брак.

– По това време се засилват несигурността, нестабилността, непоследователността. Понякога човек става временно обсебен от идея, която няма да има значение в бъдеще. Прекомерната емоционалност или тенденцията да се съмнявате в способностите си, умножена от външни препятствия, в крайна сметка ще предизвика  нежелан ефект – увеличаване на раздразнителността.

Опитайте се да не приемате твърде сериозно всичко, което се случва в периода на ретроградния Меркурий. По това време се увеличава  вероятността от неправилни изводи, понякога в резултат на грешна информация. Това трябва да бъде взето предвид при планирането на различни дейности.

В този случай можете да си спестите време, пари и други ресурси, ако планирате най-важното за друго време. Например договорите, сключени през периода на ретроградния Меркурий, ще се срещат с постоянни трудности.

В периода на ретроградния Меркурий се препоръчва:

– Работа със стари контакти и връзки.
– Преглед и придвижване на незавършени и вече съществуващи проекти, документи. Добре е да поставим нещата в ред, да изхвърлим всички излишни документи и други носители на информация.
– Напускане на работа.
– Започване на сезонна работа.
– Творческите хора трябва да очакват вдъхновение – можете да мислите за нови проекти, идеи, планове.
– Да се работи с менталните нагласи. Обърнете внимание на това как мислите формират нашата съдба, нашето отношение към света и към нас самите. Добре е да поработите с вашите комплекси, подсъзнателни програми, психологически блокове.
– Периодът е добър за работа с психотерапевт или  психоаналитик. Повишени шансове да се справите с много от вътрешните си проблеми, да ги осъзнаете.

– Да се медитира, да се  успокоява ума.
– Да се поправи счупената техника.
– Срещи със  стари приятели и роднини.
– Шофьорите трябва да следят пътя с особено внимание. Опитайте се да не правите дълги пътувания.
-Това е подходящо време за повторно явяване на изпити.
– Любовните отношения, които започнат по това време, няма да продължат дълго.
– Добре е да се възстановят старите приятелства.
– Добре е да се занимавате със задълбочена умствена работа.

Нервната система в периода на ретроградния Меркурий ще се намира  в нестабилно състояние. Хората ще се намират в превъзбудено състояние, не е изключено безсъние. Не се препоръчва провеждането на сериозни диагностични прегледи, операции.

Тези, които имат ретрограден Меркурий в наталната си карта,  могат да  очакват приятни дарове от съдбата.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post