сб. апр. 20th, 2024

Енергийните вампири, представящи се за приятели, от които трябва да бягат знаците на зодиака

maxresdefault
Познато ли ви е това чувство, когато смятате, че сте се сдобили с  нов приятел, но съвсем скоро  разбирате, че с появата му в живота ви се появяват все  повече беда? Снижава се вашата самооценка, нямате време за себе си и обикновено след среща с такъв приятел имате чувството, че той е изсмукал от вас цялата ви енергия.

Защо се случва това? Понякога –  е въпрос на лошо влияние, понякога в резултат на  хитри манипулации, а понякога и заради собствения ви характер.

Да видим какво мислят астролозите за това.

Овен

Овен трябва да се  страхува от онези приятели, които имат   смелост и безразсъдство, за да подкрепят най-безумните идеи на  представителя на знака. Тези хора „вдъхновяват“ Овена да върши това, което не бива, а след това се преструват, че нямат нищо общо. Когато настъпи разплатата за безразсъдните действия, тези „приятели“ изчезват от погледа ви.

Телец

Телецът трябва да се пази от онези, които в живота му  предизвикват объркване, суета, раздразнение и гняв, не са сериозни и не искат да изпълняват обещанията си. Тези „творчески натури“ са по своему  чаровни и могат да спечелят симпатиите на представителите на този знак, а след това да унищожат техните планове и да създадат много проблеми, за възникването на които Телецът ще обвинява себе си.

Близнаци

Опасните приятели за „Близнаци“ са онези хора, които искат да „повлияят“ на представителите на знака и не отстъпват,  ако първоначално това не им се е получило. Отначало тяхното присъствие в живота изглежда доста полезно: те помагат да постигнем цели, да се отървем от лоши навици. Но на емоционалното състояние на Близнаци  всичко това действа  изключително печално: постоянният натиск, дори и най-ласкавият,  е противопоказен на представителите на знака.

Рак

Раците сякаш ги привличат точно такива хора, от които би трябвало да стоят настрана. Ако сред вашите приятели има  безкрайно снизходителни към вашите слабости, които са в състояние да кимат с разбиране и са готови да прекарват часове в слушане на оплакванията ви, знайте, че именно общуването с тях ви пречи да вървите напред и да решавате своевременно проблемите си.

Лъв

Лъвовете могат да се грижат за  себе си и  рядко ги „застрашават“  опасности. Но въпреки това „зли“ приятели   имат и те. Тези хора бавно, но сигурно понижават самочувствието на представителите на знака. Веднъж ще ги посъветват да се заемат с непечеливш бизнес, друг път ще им намекнат, че е време да преминат от модните младежки тенденции към вечните класики … Тези неща по принцип са  напълно безвредни, но в голямо количество са особено вредни за Лъвовете.

Дева

Дева е много придирчива към приятелите, но има и изключения. Много от тези приятели винаги им е  лошо, безпомощни са и въобще  „умират“. Към такива Дева винаги е  готова да се втурне и  да им помага за сметка на собствения си живот, интереси, дела и проблеми. И тогава започва да се чуди защо всичко върви към дъното.

Везни

Везни обича да се разбира  с всички. Това обаче е капан: те допускат до себе си онези, които не би трябвало да са до тях. Това са хора, които могат да направят от мухата слон, да създадат буря в чаша с вода, с една дума, проблем, който изисква незабавно действие … Везни! Ако един човек, дори и много симпатичен, ви пречи да мислите спокойно, да взимате информирани решения и да преценявате ситуацията от различни ъгли, комуникацията с него е малко вероятно да ви бъде от полза.

Скорпион

За Скорпионите представляват опасност тези, които приемат твърде сериозно представителите на знака. Колкото повече представители на знака комуникират с такива хора, толкова по-малко те са  самоиронични, а точно самоиронията често помага на Скорпионите да избягват проблеми и да не навлизат в ненужно драматични ситуации.

Стрелец

Стрелците предпочитат да действат и да казват какво мислят. Следователно, те се опитват да бъдат приятели с подобни  хора. Но проблемът на  този представител на знака е, че той често не разпознава лъжите и често приема ласкателството за откровено възхищение. Ако слушате от „приятеля“ си само сладки думи, помислете си дали той наистина е ваш приятел.

Козирог

Козирозите лесно могат да бъдат хванати на въдицата на отговорността, и това ги прави уязвими. Помислете си дали има до вас човек, за който непрекъснато правите нещо, а  самите вие да не искате да го правите. Опасният приятел е лесно да се разпознае: винаги ви е трудно да му откажете и затова той иска все повече и повече.

Водолей

За Водолея са опасни тези, които знаят как да си играят с амбициите на представителите на знака. Дори и в най-интимните отношения с такива хора има нотка на конкуренция или, най-малкото, сравнения, в които Водолеите винаги губят малко – а най-неприятното нещо е, че те свикват с това постепенно като забравят, че да се чувстват победители е много по-приятно.

Риби

Рибите трябва да избягват контакти с хора, които не могат да им кажат или покажат нещо ново за тях. Такива хора обикновено слушат много внимателно, възхищават се, вярват на всичко, което казвате, и след като се срещнете с тях, чувствате себе си като човек, ако не велик, то поне изцяло всезнаещ. Усещането, разбира се, е приятно, но точно поради това представителите на знака понякога губят изцяло интерес към света около тях.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post