сб. апр. 20th, 2024

Магията на образите: Само една снимка може коренно да промени живота ви

7520edbfefb773fe330081ad722ec2c4

Знаете ли, че само една единствена снимка може коренно да промени живота ви и на вашите близки? Не ви се вярва?

Всъщност  точно това твърдят експерти в сферата на биоенергетиката.

Този експеримент е проведен в лаборатория, но при желание може да го направи всеки.

Излюпили се 4 пилета. Всички те си приличали като близнаци. И били напълно здрави – това установил  ветеринарен лекар. Всички пилета били държани в еднакви условия – за това стриктно следял лаборант.

Няколко дни по-късно и четирите пилета ги снимали, като им сложили по един маркер, за да не ги объркат после. Снимките на три от тях били заделени, а снимката на четвъртото била  размножена, и експериментаторът започнал да я раздава на ляво и на дясно: на семейство, приятели, на децата в детската градина.

И заедно със снимките всички получавали една и съща инструкция: „Ако нещо се обърка в живота ви, или ви е тъжно, вгледайте се внимателно в образа на малкото жълто чудо и мислено се  опитайте да вземете от  пилето сила“.

И какво си мислите? Пилето от експеримента започнало да  се променя. То се развивало все по-бавно, буквално във всичко изоставало от  братята си и  станало тъжно, мрачно и унило.

Малко е вероятно да се намери друг, по-очевиден пример, за да се уверите с очите си как „изтича“ енергиен потенциал чрез снимка.

Пилетата, както е известно,  се развиват бързо, и всяко нарушение у  тях е видимо. С човек може да се случи  същото, само че с различна скорост. Експериментирали в лабораторията и с растения. Резултатът бил аналогичен.

Затова не е чудно, че нашите предци са приписвали на изображенията  магическа сила. За влиянието на  портретите върху живота и съдбата са написани толкова много книги, които, взети заедно, могат да създадат прилична библиотека, само си струва да спомене „Портретът на Дориан Грей“.

Но когато в  средата на деветнадесети век се появява фотографията, по някаква причина никой не се замисля,  че нейното въздействие е много по-силно.

Фотографията елиминира „посредника“ – художникът, който със своето биополе, талант или посредственост,  би могъл да повлияе на съдбата на портрета. Сега „контактът“ се оказва директен: от зрителя към снимания. И това, както се оказва, има не само положителни страни.

Нас от  вредния ефект на снимките  дълго време ни пази …  нашата бедност. Спомнете си, че преди тридесетина години фотоапарати имаше не във  всяко семейство, а добрите, професионални камери, бяха рядкост.

Защото на такава снимка е било трудно да се погледне в очите. А и да се чете информация, като се използват размити контури е много досадно. Това са могли да правят само професионалисти. Следователно, да се краде енергия е  изключено.

А сега погледнете снимките на известни актьори и певци по  страниците на вестници и списания. Тях ги гледат милиони очи.

Един гледат и не виждат,  други са обременени с тежки мисли и тревоги, неволно се усмихват, гледайки към доволното, радостно фотоизображение. В ежедневието ние казваме: „Зареди се с  оптимизъм и бодрост.“ А би било по-правилно  да се каже, че е запълнил недостига в своя енергиен потенциал.

Ставайки несъзнателно енергиен донор за десетки хиляди хора, известността вече  не може понякога да попълва  собствените си  физически и душевни сили. Дали затова в звездните семейства са толкова чести бедите,  кавгите, разводите, скандалите?

Но и това не е толкова трагично. Това са хора, които са надарени по природа с  висок енергиен потенциал. Тяхната биологична енергия изтича, което, между другото, причинява на организма не по-малко страдания, отколкото  енергийните „дупки“.

Според една хипотеза всичко е в неосъзнатото желание да са пред очите на всички, да изравняват своето енергийно ниво и да кара тези  хора от политическия или артистичен Олимп да бъдат там, където трябва да дават всичко от себе си. Ето защо артисти  или оратори могат лесно да заредят публиката с такава сила, която  други не могат да натрупат и за година.

Експертите предлагат няколко препоръки. Напоследък стана модерно да се носят снимки на любими хора в портфейлите.

Това не бива да се прави, тъй като  дори и хвърлен небрежно злобен поглед е достатъчен, за да донесе у дома  беда. Родителите, които са отделени от дъщеря си или сина си, трябва да говорят по-често със снимката на детето.

Но не и така: “ Как ли си там, сам – самичък“.  Напротив, опитайте се  да предадете част от своята сила и вътрешно убеждение, че всичко ще бъде добре.

Въпреки, че не е необходимо да бъдете  биоенергетик за да  разберете, че способността да се вижда нещо добро в сивото  ежедневие е трудно – това е ключът към успехи в живота.

А това е  съвет за влюбените: практиката показва, че тези двойки, които имат много снимки, направени преди брака, често не стигат до ритуалната зала. Или се развеждат бързо. Или живеят много зле. Да обясни този парадокс засега никой не може.

Опитайте се да  не се снимате просто ей така, от нямане какво друго да правите и бъдете  малко по-предпазливи, като давате снимката си на някой за спомен. Това трябва да бъде добър спомен. В края на краищата, именно така са писали на старите снимки.

по материали на soulpost

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

Накъдето е насочено вашето внимание – там изтича вашата енергия

Днес много учени стигат до разбирането, че нашият физически свят е непрекъснат поток от енергия, който  сформира  реални обекти и събития само благодарение на нашата мисъл. Ето защо духовните хора,…

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post