пт. апр. 26th, 2024

Как да се превърнете в хроничен неудачник – съвети

7344441f72627cc0371686541b25f9ef

Хората, на които постоянно не им върви, са много. Ужасно много? И вие също искате да станете част от тях? В края на краищата в тълпата се живее много по-спокойно, нали? И ако все още не сте станали завършен неудачник, следвайте тези съвети и гарантирано ще ударите дъното.

1. Винете всички за всичко. На неудачника винаги някой друг му е виновен. На кого можете да прехвърлите отговорността за своя безрадостен живот? Правителството, родители, околната среда, началника, неблагоприятни обстоятелства … А ако на някой при тези обстоятелства все пак му е провървяло, той просто е късметлия.

2. Спрете да мечтаете. А защо? Всичко е напразно, моите текущи проблеми никаква мечта не може да реши. Като се измъкна от тях … тогава ще мечтая.

3. Плувайте по течението, не си поставяйте амбициозни цели. Така се живее много по-лесно. Защо са ви нужни огромни трудности и проблеми, които винаги съпътстват амбициозните цели? Имате достатъчно проблеми в живота, защо са ви нови?

4. Търсете проблеми. Във всичко! Измисляйте си трудности, които да ви спират и да не ви позволяват да изпълните набелязаното. По-добре е да се намери проблем, дори и в абсолютното добро, да се измислят евентуални лоши последствия, само за да оправдаете своето бездействие.

5. Винаги прехвърляйте решението на вашите проблеми на другите. Защото след това винаги може да ги обвините за всичките си неуспехи. Удобно, нали? А ако някой не иска да реши проблемите ви – той просто е… гадняр! Затова трябва да намерите някой, който да ви решава проблемите.

6. Винаги бягайте от отговорност. „Това не е моя работа“, „Аз не отговарям за това“, „Нека шефът мисли, нали за това му плащат“ и т.н. Защо да мисля, да решавам чужди проблеми, да отговарям за нещо?

7. Бързо се предавайте ако нещо не се получава. Защо да плувате надалече, когато да потънете веднага е много по-лесно? Изведнъж ще се намери някой състрадателен и ще ви спаси.

8. Бездарно пилейте времето си. Най-добре в това ще ви помогне телевизията. Колегите не искат да ви подкрепят? Включете интернета – там винаги има желаещи за чат. Ще видите как времето бързо отлита. А компютърните игри – също добре помагат. За убиване на времето …

9. Вярвайте в поличби. И само в тези, които предсказват мизерия и неприятности. „Знаех си, че днес няма да ми върви – черна котка ми пресече пътя.“

10. Вярвайте, че един ден „всичко ще се оправи“, но нищо не правете. А защо да не си купите един лотариен билет, например, за да забогатеете внезапно. Изведнъж, за един миг! Затова търкайте денонощно!

11. Винаги вярвайте на „авторитети“ и правете това, което ви казват. А „авторитет“ може да бъде всеки и всичко. Телевизионната реклама, например. След това винаги можете да кажете, че ​​подло са ви заблудили и абсолютно не сте виновни.

12. Винаги търсете някой, на който да се оплачете от вашия тежък и лош живот. Толкова е хубаво да се оплаквате! Само че с времето по някаква причина, никой няма да иска да ви слуша.

13. Постоянно търсете чуждото одобрение и чуждата оценка. Защото другите знаят повече. Затова питайте, нека винаги оценяват всяка ваша постъпка. За щастие, такива „благодарни оценители“ ще намерите много. Те винаги ще ви кажат как можете да направите нещо, което вече сте направили, много по-добре, по-професионално и по-правилно. И ще ви обвиняват в неспособност, некомпетентност. Нищо, че за много от нещата, които вие сте направили, те дори и не са чували!

14. Не се съмнявайте, че знаете абсолютно всичко, което ви трябва за един щастлив живот. Защо да се учите, да се самоусъвършенствате.. В края на краищата, вие вече имате всичко необходимо … А фактът, че светът се променя бързо, си е негов проблем.

Следвайте тези съвети и ще видите колко бързо ще стигнете дъното.

Въпреки че, разбира се, вие не сте виновни.

Виновни са всички останали!

Зороастрийските астролози обявиха кой ще има невероятен късмет през 2018 г.

Искате ли да знаете дали ще имате късмет през следващата година? Ние ви предлагаме един доста  необичаен хороскоп! Сигурни сме, че не сте  срещали досега подобно нещо. Прочетете го непременно,…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post