пт. мар. 29th, 2024

Суперпълнолунието на 3 декември! Как да се подготвим за този взрив на енергия?

luna

Това няма да бъде само пълнолуние, а студено декемврийско „суперлуние“

Суперлунието е явление, което се случва при съвпадението на  пълнолунието или новолунието с перигей. Това се случва заради  елиптичната орбита, по която Луната се върти около нашата планета. Поради това явление от Земята може да се наблюдава по-голям  размер на лунния диск, отколкото е обикновено.

Тази година Луната ще бъде с 14% по-голяма и с 30% по-ярка от обичайното пълнолуние. Това е резултат от факта, че Луната достига своя перигей – точката на максимално доближаване към Земята.

Суперлунието е наистина  рядко събитие.

Нека да разгледаме датите на следващите суперлуни:

· 3 декември 2017 г.

· 2 януари 2018 г.

Също през  януари 2018 г. се очаква много рядко явление – 13-то подред пълнолуние за годината. Което се нарича „Синята луна“ и идва от английския идиом  «once in a blue moon». Ефектът на Синята Луна се случва приблизително на всеки 2.7 години. Но цветът на Луната остава нормален!

Астрологът Ричард Ноле през 1979 г.  измисля термина „Supermoon» (суперлуна) за обозначаване състоянието на пълнолунието или новолунието,  които  възникват в периода на най-голямото доближаване на  Луната (на 90%) до Земята на своята елиптична орбита. Поради това Луната изглежда по-голяма от обикновено.

Пълнолунието на 3 декември 2017 година

Пълнолуние в Близнаци (управляваща планета – Меркурий):

През този период ще чувствате прилив на енергия, но Меркурий няма да помага да се нормализира ситуацията. Това, напротив, ще влоши състоянието ви, защото Близнаците не могат да контролират всичко, което ги заобикаля. Ще ви се струва доста осезаемо, че губите  равновесие.

Просто се старайте да контролирате емоциите и желанията си. Помислете за вашите действия, избягвайте отрицателни емоции, мислете, не се суетете, сега не е време за бързане.

Слушайте интуицията си. И всичко ще е наред!

Благоприятни дни за посещение на фризьор:

1, 23, 24 и 25 декември

Благоприятни дни за стоматологични процедури:

9, 10 декември

Благоприятни дни за лоши навици:

9, 14 декември

Благоприятни дни за отслабване и началото на диета:

1, 29 декември

Магическата “Свещ-програма”: Срещу уроки, зли езици, зли очи и магии

Понякога срещу мира в семейството се изправят клюки и клевети, които зад гърба ви разпространяват съседи, колеги, роднини или познати. В ситуация, когато трябва бързо да решите такъв проблем, идеален…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post