ср. апр. 24th, 2024

Гардеробът на желанията: Не доизносвайте желанията на други хора!

original
 

Представете си, че вашите желания са като дрехи. Имате гардероб и в него може да има абсолютно неочаквани неща.

Това яке си купихте на  разпродажба, сакото доизносвате от сестра си, тази  чанта е толкова  модна, че  неприлично да не я искате, полата ви е подарък от майка ви, и я носите за да не обидите любимия човек. И когато вашият гардероб се напълни, се оказва , че в него няма място и енергия за вашите неща. А защо? Защо всички рафтове в него вече са заети.

С желанията се случва същото.

Вашата задача е да преподредите вашия гардероб на желанията. Хладнокръвно  и решително. Без ритуала „нека тази рокля още да повиси, аз ще отслабна и пак ще я  нося“. Не се страхувайте, че почти всички рафтове могат да бъдат освободени. За разлика от дрехите, това няма да се отрази на вашия портфейл. Напротив. А как да ги запълните правилно, ще ви кажем по-късно. Първо – тотална инвентаризация.

Тотална инвентаризация на чуждите желания

Практика: напишете всичките си желания в списък. Сега се спрете на  всяко едно от тях. И го изучете  максимално безпристрастно.

Например, вашето желание да станете професионален лекар може да се окаже полата, подарена от майка ви. Желанието да си направите пластика на  устните – чантата, която не можете  да не искате (всички си правят селфи с това в инстаграм). Вашето желание за голяма скъпа кола може да се окаже купена на разпродажба блуза.

Бъдете внимателни.

Всички тези желания ги обединява едно – неразбирането как да ги съчетаете с останалата част от гардероба (вашият живот и истинската ви природа). В такива желания е неудобно, винаги мислите, че им трябва и  още нещо. Такива желания искате да ги свалите или да отложите за по-късно. В тях е трудно да си представите себе си, дори ако всички останали „носят това“.

Да се провери това е  лесно. Например купувате си модни обувки, но не можете да ходите с тях. И като цяло знаете, че в тях ще изглеждате супер, но все не намирате причина да ги обуете.

Желанията на другите хора също така ви и  потискат, за тях нямате достатъчно време и ресурси, с тях винаги нещо не е  наред. И вместо да ви носят радост, както се случва с истинското „Искам“, те се превръщат в  упрек, като скъпите обувки, които никога не сте обували.

Когато мислите за вашето желание ви се струва, че обувате топлите си домашни чехли.

Точно както  се чувствате неудобно в леопардовата рокля, точно толкова ви е странно с неистинските  желания.

Вашата основна задача сега е да преподредите гардероба на желанията си.
Определете кой ви налага желания

Практика: напишете срещу всяко желание – откъде идва. Не е достатъчно просто да пишете, ваше  или не. Нуждаете се от подробна инвентаризация.

Това просто упражнение ви помага да разберете кой най-силно ви влияе.  Например, може да се окаже, че сте сте „сдобили“ с повечето от желанията си в инстаграм. Или сте взели от приятел. А някои от тях – въобще  не са желания. А някои са „трябва“ и „длъжен съм“.

Пример 1.

Желание: Искам да науча английски.

Откъде идва: родителите и всички  казват, че без английски сега човек не е за никъде.

А вие искате ли това? В този пример може да се окаже, че вие не искате да научите езика. Нямате мотивация, не говорите на него, нямате намерение да живеете в англоговорящи страни, а любовна връзка с англичанин също нямате (така вероятно щяхте да  имате мотивация и силно желание).

Оказва се, че това не е желание, а общото „трябва“. Необходимо ли е за работата ви? Правете от желанията цели. Но от вашия гардероб го премахнете. С радост. Защото веднага ще ви стане по-леко.

Пример 2.

Желание: Искам апартамент на брега на морето.

Откъде е то: (сега тече  суров мисловен процес, животът и лицата на хората преминават пред очите ви, докато мозъкът ви каже правилния отговор) – това е мое.

Не, никой не ми го е  наложил, никой не е казвалт, че е необходимо, приятелите нямат такова нещо, и  не е нужно да им се доказвам.  Аз просто живея в равнината и си представям, че ще живея в апартамента си, с огромен балкон и панорамни прозорци. Чувствам се удобно в това желание, както с  чехлите. Искам да мисля за това,  и с лекота си представям кога ще се реализира.

Вяра: Оставяме!

Когато правите тази малка и важна аналитична работа, погледнете желанията, които сте изхвърлили от вашия гардероб. Обърнете внимание на това, откъде идват най-фалшивите неща, и следващия път вече ще можете да го „хванете“ в началния етап. И няма да  сложите чужда вещ в   гардероба си.

Животът е прекалено кратък, за да го пилеете за  желанията на други хора. Когато правите това, което наистина искате сами, целият свят започва да ви помага.

Всъщност, движейки се  към своите цели човек става щастлив. Когато започнете да обръщате внимание на истинското „Искам“, лесно ще разберете какво искате да правите, как да изглеждате, как да прекарвате времето си, да живеете, да обичате и да работите. Животът със своите желания носи радост дори в  трудности. И наистина е като гардероб – каквото и да вземете от него, всичко се съчетава и искате да носите всичко.

Пожелаваме ви да подредите гардероба си. Особено след като скоро идва  Нова година. Време е да се „обновите“ до нова ваша версия:))

Всемогъщата Вселена ще изпълни всички ваши желания – само трябва да я помолите!

Помнете, че вие сте магьосник, и че всичко зависи от отношението ви. Вие носите отговорност за собствената си съдба и имате достатъчно енергия за да промените живота си в посоката,…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post