пт. мар. 29th, 2024

С пари може да се купи щастие, ако се харчат правилно – или за ползата от смъртните грехове

241418

1) Похот. Блудството ни прави по-умни, по-любезни и помага да изграждаме любовните отношения. Проучванията показват, че хората, които често си мислят за секс, по-добре решават аналитични задачи. Похотта ни кара да се съсредоточаваме върху настоящето и върху детайлите за постигане на текущите цели, а именно секса.

Блудството толкова добре изпълнява своята функция, че ни кара да се държим по такъв начин, че по най-добрия начин да удовлетворим потенциалните партньори. Също така изследванията показват, че „похотливците“ по-често демонстрират размах в любовта и способи за поддържане на връзката, като например конструктивно решаване на конфликти, за да се увеличат шансовете за секс в бъдеще.

2) Чревоугодничество. Проучванията показват, че хората, които са изяли парче торта, по-често дават пари за благотворителност.

3) Алчност. С пари може да се купи щастие, ако ги харчите правилно. Проучванията показват, че хората стават по-щастливи, когато харчат пари за да изпитат някакъв нов опит, а не за материални ценности.

4) Мързел. Крайното състояние на мързела – сън, подобрява паметта и ви прави по-проницателни. Също така изследванията показват, че мързеливите хора по-често предлагат своята помощ.

5) Гняв. Гневът провокира начин на мислене, който кара хората да поддържат убеждения, които са в противоречие с техните собствени. В допълнение – гневните брокери по-често постигат това, което искат, в преговорите.

6) Завист. Сравняването с другите води до подобряване на представата за себе си и на креативността. Например, ученици, които се сравнявали с по-успешни от тях връстници, започват да получават по-добри оценка.

7) Горделивост (високомерие). Горделивите хора са способни по-дълго да изпълняват трудни задачи и често приемат водеща роля.

Учените обясняват, че когато разглеждаме сухите данни, то седемте смъртни гряха могат да ни послужат добре, въпреки факта, че в продължение на векове се твърди, че грях – това е лошо.

Всъщност знаете ли какво е грях?

Повечето от вашите грехове, всъщност не са никакви грехове. Може би сте направили някои грешки, но това не са грехове. Според моето възприятие за живота  думата “грях” не съществува. Ще…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post