вт. апр. 16th, 2024

Съгласни ли сте, че Жената свършва там, където започват Парите?

image

Във  Ведите няма такова твърдение, че  жената трябва да си стои само у дома. Жената всъщност не трябва да заработва пари. Това е факт. Тя не трябва да ходи на работа за пари. Това трябва да прави мъжът.

Жената може да се занимава с активна социална дейност. Един  отличен пример – Драупади, който е била  императрица. Съпругът й Юдхиштхира Махарадж – императорът,  не знаел  в царството му колко  коне и колко злато има.

Но Драупади знаела бройката на всичките коне, всичките слонове. Тя била  министър на транспорта, тя знаела всички  пътища. Тя била министър на земеделието, тя знаела каква е реколтата. Тя била министър на здравеопазването. Тя била  ведическа жена и това е – свръхпример.

Тя се занимавала с  цялата икономика на страната, тъй като я виждала като стопанството на едно  семейство. Тя била майката на страната и нейното семейство било просто по-голямо от това на  една обикновена жена. Тя се занимавала с тези неща   и това не е осъдително. Тъй като то съответствало на нейния характер.

Жената трябва да действа според своята природа. Така че, ако тя иска да прави нещо активно,  може да го прави, но не за пари.

Защото, когато се включи  фазата на парите, нейното  творческо начало спира да действа. Жената свършва там, където започват парите. В този момент  тя започва търговия и творчеството й умира. Една жена не може да роди дете за пари. Тъй като майката е безкористна.

Това е  женски принцип – себеотрицание, чиста любов. И всичко, което тя прави,  трябва да го прави като майка. Парите носи мъжът. Жената може да печели пари, но тя не е мотивирана от тях.

Само за мъже: Това са жените, с които никога не трябва да свързвате съдбата си

“Избягвайте тези жени” Няма идеални жени. Както и мъже. Всеки мъж просто би заблуждавал  себе си, ако продължи да живее, опитвайки се да намери такава, която да съответства на всички…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post