сб. апр. 20th, 2024

За шапката и за благодарността…

8tDgtqwQhGQ

Има много добър анекдот за това,  как един мъж спасил давещо се момченце, рискувайки живота си. И майката на момчето намерила героя. И тя строго го  попитала: Къде е шапката на момчето?

Често чувам за тази шапка. В ситуации, в които трябва да се коленичи и да се благодари на Господ Бог. И на спасителите. Но всички мисли са за шапката.

На една позната жена,  дъщеря й се разболя сериозно. Тежка болест. Аз дори не искам да пиша каква е тази болест. И лекарите посъветвали родителите да се подготвят за най-лошите, но въпреки това не спрели да лекуват момичето – добри лекари. Въпреки че болестта била на такъв етап, че лечението било  почти безполезно.

И минаха три години и отново срещнах тази жена.
Боях се да я  попитам, но тя сама започна да разказва, че всичко при тях е много, много зле. Просто ужасно. Защо тя има  толкова ужасен живот и тежки изпитания?

Например, нейната дъщеря на работата има зъл и  лош шеф. Който и пречи да заеме по-висока позиция, но тя не иска да напусне – заплатата е много добра и всякакви  видове бонуси. Капан, с една дума.

А внукът често се разболява –  има сополи.
А съпругът на дъщерята е невежлив, може  да се каже –  грубиян.
И колата е взета на кредит, „BMW“, така че сега заемът трябва да се връща.
Страшен живот.

Значи, казвам аз, дъщеря ти оздравя! Милион Ура! Какво чудо, какво щастие – тя е  оздравяла!

Жената беше изненадана от ентусиазма ми и продължи историята за своите изпитания и страдания. Има и  ипотека. Дъщерята се ожени, роди дете, трябваше да се вземе ипотека за тристаен апартамент.

А жената почти заплака, разказвайки тази тъжна история. А аз боязливо си помислих за гръм небесен, който може всеки момент да се чуе и да порази с  мълния … И си казах на ум: „Ех, хора-а-а-а“…

Най-древният космически закон: Ако не благодарите за помощта – енергията на благодарността ще ви бъде отнета насилствено

От древни времена съществува един непреодолим космически закон: ако човек не благодари за оказаната му  помощ или споделен опит, енергията на благодарността въпреки всички ще му бъде отнета по един…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post